PSD votează contra proiectului Roşia Montană, cu condiţia ca PNL să semneze noua lege a minelor - surse

PSD optează pentru un vot de respingere a proiectului Guvernului privind exploatarea de la Roşia Montană, alături de PNL, la nivelul comisiei parlamentare speciale, cu condiţia ca liberalii să-şi pună semnătura pe un nou proiect de lege, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

1213 afișări
Imaginea articolului PSD votează contra proiectului Roşia Montană, cu condiţia ca PNL să semneze noua lege a minelor - surse

PSD votează contra proiectului Roşia Montană, cu condiţia ca PNL să semneze noua lege a minelor - surse

Parlamentarii PSD urmează să voteze pentru respingerea proiectului de lege al Guvernului privind exploatarea de la Roşia Montană în următoarea şedinţă a acestui for, însă principala condiţie pusă parlamentarilor PNL vizează semnarea în comun a unei noi legi care ar viza exploatările miniere.

Potrivit surselor citate, în şedinţa USL de vineri, liderii PSD şi PNL ar fi optat pentru respingerea proiectului Guvernului, în condiţiile în care va fi iniţiată o nouă lege care să reglementeze un cadru general asupra exploatărilor miniere. Discuţia a apărut în urma unor amendamente susţinute de PSD şi promovate în comisia specială, fără votul PNL, prin care era amendat proiectul Guvernului.

În acelaşi timp, PNL a optat pentru adoptarea unui raport de respingere a iniţiativei guvernamentale.

Ulterior, parlamentarii PSD ar fi convenit să renunţe la amendamente promovate şi să respingă în bloc proiectul iniţiat de Guvern la prima şedinţă a comisiei, însă le-au cerut reprezentanţilor PNL să semneze în comun un nou proiect de lege, care să stabilească un cadru general privind exploatările miniere.

Membrii PNL din comisia parlamentară specială s-au arătat deschişi pentru discuţii asupra unei noi iniţiative, însă au evitat un răspuns tranşant până la momentul discuţiilor asupra prevederilor unui astfel de act normativ, au menţionat sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici