PSD vrea ca primăriile să primească mai mulţi bani, la rectificarea bugetară

  • PSD vrea ca primăriile să primească mai mulţi bani, la rectificarea bugetară
  • Social-democraţii susţin că Guvernul nu ajută autorităţile locale, cât ar trebui, decontând cheltuielile
  • Rectificarea bugetară pe 2020 se va realiza luând în calcul efectele epidemiei de COVID-19
181 afișări
Imaginea articolului PSD vrea ca primăriile să primească mai mulţi bani, la rectificarea bugetară

PSD vrea mai mulţi bani pentru primării, la rectificarea bugetară, fiindcă Guvernul nu le ajută cât ar trebui

PSD vrea ca autorităţile locale să primească mai mulţi bani, la rectificarea bugetară, în urma epidemiei de coronavirus, fiindcă Guvernul nu le ajută cât ar trebui. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus că primăriile au cheltuit peste 500 de milioane de lei, pe timpul epidemiei de COVID-19, iar Guvernul nu a dat înapoi decât 17 milioane.

„Cel mai importante amendamente vor fi acelea care vor privi alocarea de fonduri extrem de necesare, vitale, chiar, către autorităţile locale, care pe lângă toate cheltuielile pe care le-au făcut, până acum, pentru pandemie, peste 500 de milioane de lei investite şi numai 17 milioane de lei primite de la Guvern, înapoi, s-au trezit, acum, că trebuie să susţină şi jumătate din transportul elevilor, care e normal să fie gratuit, dar este la fel de normal ca Guvernul, odată ce legiferează în acest fel, să asigure şi resursele financiare necesare”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Rectificarea va intra la vot, probabil, săptămâna viitoare, a transmis Romaşcanu.

Rectificarea bugetară pe anul 2020 se va realiza luând în calcul efectele crizei COVID-19.

Totodată, social-democraţii au discutat în Biroul Naţional susţinerea iniţiativelor legislative depuse în Parlament care privesc majorarea madnatelor primarilor, vice-primarilor, preşeinţilor de Consilii Judeţene şi de Consilii Locale la 5 ani, în loc de 4, relatează surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici