PSD vrea să cucerească Transilvania

Preşedintele PSD Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a PSD din Poiana Braşov, că partidul a decis lansarea unei ofensive în oraşele din Transilvania pentru recâştigarea electoratului şi repararea "erorilor istorice" comise de partid.

14 afișări
Imaginea articolului PSD vrea să cucerească Transilvania

PSD vrea să cucerească Transilvania (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, ministrul Sănătăţii Ion Bazac, miniştrii Ecaterina Andronescu, Marian Sârbu şi Victor Ponta şi primarul Mariean Vanghele, s-au întâlnit, sâmbătă, la Poiana Braşov şi au discutat despre strategia pentru câştigarea electoratului din Transilvania pentru alegerile din 2012, oraşele cheie fiind Braşov, Cluj şi Timişoara. PSD va înfiinţa şi o asociaţie de tip neguvernamental care să funcţioneze în toate centrele universitare din ţară intitulată "Şcoala ardeleană".

"Am decis astăzi ca PSD să organizeze o ofensivă în oraşele ardeleneşti. Am decis reconstruirea activităţii noastre la Cluj. E clar că aceste rezultate pe care le-am obţinut la Cluj nu ne fac cinste în alegerile recent încheiate pentru primăria Cluj care arată un gol de potenţial semnificativ. Dacă în urmă cu patru ani, Ioan Rus avea 60.000 de voturi, acum am ajuns la 5-6.000 de voturi", a spus Geoană într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a precizat că principalul obiectiv al partidului este transformarea PSD în cel mai important partid din Transilvania.

El a precizat că pierderile de electorat în Ardeal şi Banat au fost urmare a "erorilor istorice" ale PSD şi ale Guvernului.

"Pierderile de electorat din Ardeal se datorează erorilor istorice ale PSD şi ale Guvernelor succesive ale României în ultimii 20 de ani. Ardealul a fost şi rămâne cea mai industrilizată şi rubanizată regiune din ţară cu o puternică cultulră civică şi comunitară", a spus Geoană.

Prin urmare, ţinta prtidului o constituie municipiile şi oraşele din Transilvania, precum şi corectarea "politicilor greşite ale PSD faţă de industrie şi nevoile populaţiei" din Transilvania în vederea câştigării simpatiilor tuturor categoriilor de populaţie.

"Pentru noi e important să cucerim, pentru următoarele alegeri, trei oraşe cheie: Braşov, Cluj şi Timişoara. Mitul în care se spune că PSD nu poate cuceri Ardealul trebuie să înceteze", a mai spus şeful PSD.

Pentru aceasta, PSD a decis ca până la 1 mai să organizeze şi reorganizeze peste o mie de organizaţii orăşeneşti în toate oraşele din Transilvania, unde să existe circa 100.000 de militanţi activi. De asemenea, PSD intenţionează să în fiinţeze şi o asociaţie de tip neguvernamental care să funcţioneze în toate centrele universitare din ţară intitulată "Şcoala ardeleană", în Braşov, Cluj, Arad, Oradea, Sibiu şi Târgu Mureş.

"Principalul obiectiv al cestei şcoli va fi de a da răspuns la problemele dezvltării economice, sociale, urbane, culturale. Vom da sprijin de la Centru pentru succesul acestui demers", a mai spus liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici