Purtătorul de cuvânt al Forţei Civice: Ungureanu i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier

Purtătorul de cuvânt al Forţei Civice, Smaranda Vornicu, a declarat, luni, pentru MEDAIFAX, că la întâlnirea de la Cotroceni partidele din ARD au spus că nu au o propunere pentru prim-ministru, iar reprezentanţii UDMR au precizat că vor susţine persoana propusă de majoritate.

637 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Forţei Civice: Ungureanu i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Potrivit Smarandei Vornicu, participantă la întâlnirea de la Cotroceni, singura propunere de premier a fost Victor Ponta, susţinut de PSD, PNL, PC, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale.

Smaranda Vornicu a precizat că, la întâlnirea de la Cotroceni, liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier, dar, "date fiind conjunctura şi majoritatea", reprezentanţii ARD se vor abţine de la acest lucru.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat la întâlnirea de la Cotroceni că PDL nu are o propunere de prim-ministru, a arătat Vornicu.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus participanţilor că se va gândi şi în jurul orei 12:00 va anunţa numele premierului.

"Noi am fi dorit să facem o propunere care să corespundă cu profilul făcut de Traian Băsescu, cu ceva vreme în urmă, o persoană care să fi dovedit că are o puternică afinitate pro-europeană. Reprezentanţii ARD nu au făcut nicio propunere, inclusiv UDMR nu a făcut o propunere, ci a declarat că susţine pe cel care îl va propune majoritatea", a mai spus Smaranda Vornicu. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici