Purtătorul de cuvânt al PNL: Să nu-şi imagineze cineva că din 25 mai va fi o guvernare pesedistă

  • Să nu-şi imagineze cineva că din 25 mai va fi o guvernare pesedistă, recomand moderaţie, afirmă la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.
  • El spune că declaraţiile critice din partea PSD „e posibil să strice ceea ce greu s-a construit”.
584 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al PNL: Să nu-şi imagineze cineva că din 25 mai va fi o guvernare pesedistă

„Această rocadă noi am prefera să se discute mai puţin şi să se facă la vremea respectivă. Ne-am asumat la vremea respectivă acest act al guvernării împreună cu PSD, într-un moment foarte-foarte important, când stabilitatea guvernării era critică, aş putea spune. Acum, toată această conlucrare se bazează pe această înţelegere fermă, protocolul de guvernare. Noi suntem un partid serios, noi ne respectăm toate angajamentele, cuvântul. Practic, să ştiţi că a fost un angajament nu neapărat între partide, ci şi faţă de români, pentru că totul a fost făcut public. Aşa că noi ne dorim să tratăm şi tratăm cu mare responsabilitate acest acord şi ne aşteptăm şi ca PSD-ul, partenerii noştri de coaliţie, să aibă aceeaşi atitudine, indiferent de context sau de preferinţele lor faţă de un minister sau altul sau vreun ministru pe care şi-l doresc merge mai departe. Orice fel de problemă sau discuţie sau negociere, din punctul nostru de vedere, are un oarecare potenţial de a perturba cumva această coabitare în cadrul arcului guvernamental şi este inutil, în condiţiile în care marea responsabilitate este guvernarea, nu neapărat această negociere între partide, este esenţial să păstrăm stabilitatea, pentru că n-a fost un lucru uşor de realizat această alianţă între două mari partide de stânga şi de dreapta”, spune Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că nu s-a discutat în coaliţie despre renegocierea protocolului.

„Noi ne-am declarat foarte surprinşi că partenerii de guvernare au ales canalele publice pentru acest dialog. Pot să vă confirm că în cadrul coaliţiei, până în momentul de faţă, în nici un moment nu a discutat această discuţie referitoare la o renegociere a portofoliilor, de o împărţire într-un alt mod, după preferinţe sau eu ştiu ce alte criterii. Noi ne dorim să existe un dialog aşezat, la masa coaliţiei, mai puţin aceste declaraţii sau comunicate, pentru că am văzut reprezentanţi ai PSD-ului care dau comunicate de presă”, adaugă el.

Ionuţ Stroe acuză PSD-ul că a intrat deja în campanie electorală.

„Vă spun sincer, e o impresie personală. Am impresia că unii au intrat în campanie electorală mult prea devreme. Celor care vizează un asemenea comportament le putem aminti că în momentul de faţă guvernează într-un cadru descris de protocol, nu sunt singuri la guvernare, nu vor fi nici după 25 mai. Aceste declaraţii e posibil să strice ceea ce greu s-a construit (...). Noi, liberalii, ne-am dorit enorm de mult să avem această stabilitate, ne-am onorat toţi termenii discutaţi, cred că am avut mult mai puţine atacuri, poate doar răspunsuri la anumite săgeţi care ne-au venit din zona partenerilor noştri şi ne dorim o guvernare stabilă, cum ne dorim o tranziţie calmă. Apropo, să nu-şi imagineze cineva că din 25 (mai) va fi o guvernare pesedistă. Nu, va fi o guvernare PSD-PNL-UDMR, cum este şi cea de până acum. Aş putea să recomand tuturor moderaţie şi să înceteze acest dialog sau să nu mai citeze oficial, pe surse sau direct, tot felul de nume sau tot felul de lucruri”, încheie Stroe.

Reacţia liberalului vine în contextul în care PSD şi PNL se pregătesc pentru rocada din luna mai, când postul de premier ar urma să fie preluat de Marcel Ciolacu de la Nicolae Ciucă, iar cele două partide vor face un anumit schimb de ministere şi posturi în Guvern. Social-democraţii insistă însă că miniştrii performanţi nu ar trebui schimbaţi, de exemplu Sorin Grindeanu de la Transporturi şi Marcel Boloş de la Investiţii Europene. De partea lor, liberalii anunţă că protocolul coaliţiei va fi respectat, aşa cum a fost convenit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici