Puterea nu mai are majoritate în Senat: Şerban Rădulescu a demisionat din grupul PDL

Senatorul Şerban Rădulescu şi-a anunţat luni demisia din grupul parlamentar al PDL, afirmând că face acest lucru "nu cu bucurie", demersul său ducând la pierderea de către coaliţie a majorităţii în Senat.

1960 afișări
Imaginea articolului Puterea nu mai are majoritate în Senat: Şerban Rădulescu a demisionat din grupul PDL

Puterea nu mai are majoritate în Senat: Şerban Rădulescu a demisionat din grupul PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Vreau să anunţ azi, nu cu bucurie, că începând de azi nu mai fac parte din grupul PDL, ci voi activa ca senator independent neafiliat", a anunţat Şerban Rădulescu.

Senatori ai opoziţiei au aplaudat acest anunţ.

În urma demisiei lui Şerban Rădulescu, coaliţia nu mai deţine majoritatea la Senat, având în prezent 68 de senatori, din totalul de 137.

În acelaşi timp, PSD şi PNL au împreună 67 de senatori, însă Cătălin Voicu se află în arest, astfel că opoziţia se poate baza pe 66 de senatori.

Astfel, în prezent, grupul parlamentar al PDL are 48 de senatori, UDMR - 9, grupul mixt (UNPR) - 11.

De cealaltă parte, PSD are 43 de senatori (inclusiv Cătălin Voicu), PNL şi PC au 24 de parlamentari.

Neafiliaţi sunt senatorii Ion Toma şi Şerban Rădulescu.

Surse politice declarau, în urmă cu zece zile, pentru MEDIAFAX, că senatorul PDL Şerban Rădulescu ar putea demisiona din partid pentru a se înscrie în PC, formaţiune care ar urma să îl propună candidat la preşedinţia CJ Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici