Putin apelează la China pentru combaterea pandemiei

  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat drept „contraproductive" acuzaţiile aduse Chinei, pe fondul pandemiei
  • Liderul rus vrea intensificarea cooperării ruso-chineze
12557 afișări
Imaginea articolului Putin apelează la China pentru combaterea pandemiei

Putin apelează la China pentru combaterea pandemiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat drept „contraproductive" acuzaţiile la adresa Chinei privind presupusa lipsă de transparenţă în legătură cu apariţia pandemiei de coronavirus.
 
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut joi o discuţie prin telefon cu omologul său din China, Xi Jinping. În cursul conversaţiei, Vladimir Putin a salutat acţiunile „coerente şi eficiente ale autorităţilor chineze, care au permis stabilizarea situaţiei epidemiologice în ţară", anunţă Kremlinul.
 
Preşedintele Rusiei a catalogat drept „contraproductive" „tentativele de acuzare a Chinei că nu a informat lumea suficient de rapid în legătură cu apariţia unei noi infecţii periculoase", adaugă Kremlinul, subliniind că Vladimir Putin vrea intensificarea cooperării ruso-chineze în combaterea pandemiei.
 
Administraţia Donald Trump a acuzat China că a ascuns gravitatea epidemiei izbucnite în oraşul chinez Wuhan. Preşedintele Donald Trump a dispus suspendarea contribuţiei financiare a Statelor Unite pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acuzând instituţia că a comis erori în gestionarea pandemiei de coronavirus şi că are o poziţie favorabilă faţă de China.
 
Liderii Chinei au transmis informaţii eronate şi au refuzat să fie transparenţi în privinţa originii pandemiei de coronavirus, a afirmat Mark Esper, secretarul american al Apărării.
 
Mark Esper a subliniat că îi este foarte greu să aibă încredere în informaţiile transmise de Administraţia comunistă de la Beijing despre pandemia de coronavirus. "Ne-au indus în eroare, au fost opaci din primele zile ale virusului. Prin urmare, nu prea am încredere că ne spun adevărul acum", a declarat Mark Esper.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici