Putin şi Zelenski au fost invitaţi la reuniunea G20

Este posibil ca preşedintele Indoneziei să fi organizat prima posibilă întâlnire între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele rus Vladimir Putin de la începutul războiului, scrie Sky News.

6869 afișări
Imaginea articolului Putin şi Zelenski au fost invitaţi la reuniunea G20

Indonezia prezidează în prezent Grupul celor 20 de economii majore (G20), iar preşedintele său, Joko Widodo, i-a invitat atât pe Zelenski, cât şi pe Putin la summitul liderilor din noiembrie.

El s-a confruntat cu presiuni din partea ţărilor occidentale - inclusiv a Marii Britanii - pentru a-l exclude pe liderul rus, dar a declarat că doreşte să "unească" G20.

Jokowi, aşa cum este cunoscut în mod obişnuit preşedintele indonezian, a vorbit recent cu Zelenski şi a refuzat să ofere arme Ucrainei, în timp ce politica externă a ţării din Asia de sud-est încearcă să menţină neutralitatea strategică.

Într-o declaraţie online, Jokowi a declarat că i-a exprimat preşedintelui ucrainean speranţa că "războiul se va putea încheia în curând şi că se vor putea găsi soluţii paşnice prin negocieri".

Ucraina nu este membră a G20, dar preşedinţilor li se permite să invite liderii altor ţări.

Un oficial guvernamental ucrainean de rang înalt a declarat că participarea lui Zelenski va depinde "în principal de situaţia de pe câmpul de luptă".

Jokowi a declarat că Putin intenţionează să participe, dar Kremlinul a spus că acest lucru nu a fost încă decis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici