Radu Berceanu şi-a anunţat candidatura pentru Senat

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, şi-a anunţat oficial, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune, candidatura pentru un mandat de senator pe unul dintre cele două colegii uninominale din municipiul Craiova.

56 afișări
Imaginea articolului Radu Berceanu şi-a anunţat candidatura pentru Senat

Radu Berceanu şi-a anunţat candidatura pentru Senat (Imagine: Mediafax Foto)

Radu Berceanu a anunţat, miercuri seară, la un post local de televiziune, că va candida pentru un mandat de senator pe un colegiu din Craiova.

"Voi candida pe Colegiul 1 Senat Craiova. Sunt în competiţie cu Maria Antoaneta Dobrescu, de la PSD, şi cu domnul Ungureanu, de la Doljchim, din partea PNL" a declarat Radu Berceanu.

Anunţul său vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, răspundea, întrebat fiind la o conferinţă de presă dacă se gândeşte să candideze pe acelaşi colegiu de Senat cu preşedintele PSD Mircea Geoană, că este "o posibilitate" şi că se gândeşte.

Liderul democrat-liberalilor doljeni a mai spus că anunţarea cu întârziere a candidaţilor PDL pentru alegerile parlamentare nu reprezintă o tactică politică.

"Nu a fost nicio strategie de a anunţa candidaţii mai târziu. Am considerat că este bine să gândim mai mult şi să anunţăm o dată. Nu ne-am grăbit să-i anunţăm, după care să spunem că acel candidat nu mai este pe un anumit colegiu şi-l mutăm în altul. De altfel, am avut şi un sondaj în Craiova, realizat pe 1.200 de subiecţi", a mai spus Berceanu.

El susţine că s-a oferit posibilitatea ca membrii de partid din colegiile uninominale să-şi aleagă candidatul care-i va reprezenta în alegerile parlamentare, Berceanu apreciind că în acest fel se vor implica mai mult în campania electorală.

"Am vrut să lăsăm decizia în mâna celor din colegii. Ne-am dus cu doi-trei candidaţi şi i-am pus pe ei să-şi aleagă pe cel care îi va reprezenta din colegiul respectiv. Aşa or să muncească mai mult în campanie pentru că vor spune că ei l-au desemnat candidat şi nu a fost impus", a declarat Berceanu.

Potrivit sursei citate, pe Colegiul 2 Senat Craiova va candida decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Ion Georgescu, care va avea contracandidaţi alţi doi medici, Cristina Calangiu (PNL), directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, şi chirurgul Irinel Popescu (PC).

Pe Colegiul 3 Senat Cetate-Filiaşi va candida Eugen Georgescu, fost director la Societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri, în timp ce pe Colegiul 4 Senat Calafat-Băileşti va candida consilierul judeţean Constantin Iancu.

Democrat-liberalii doljeni îl propun pentru Colegiul 5 Senat Dăbuleni-Segarcea pe fostul prefect de Dolj, Nicolae Giugea, care va avea o confruntare chiar cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Pentru colegiile uninominale pentru Camera Deputaţiilor s-au înscris un deputat, Diana Buşoi, un senator, Gelu Vişan, şi un primar, Vergică Şovăilă, edilul-şef al comunei Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici