Radu Câmpeanu: Acum câteva zile a avut loc o dispută între Antonescu şi Chiliman pe un subiect vechi

Preşedintele de onoare al liberalilor, Radu Câmpeanu, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că în urmă cu trei sau patru zile a participat la o şedinţă în care a avut loc "o controversă extrem de serioasă, o dispută" între Crin Antonescu şi Andrei Chiliman, pe un subiect "mai vechi".

491 afișări
Imaginea articolului Radu Câmpeanu: Acum câteva zile a avut loc o dispută între Antonescu şi Chiliman pe un subiect vechi

Radu Câmpeanu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am fost de faţă la o şedinţă acum trei-patru zile şi era o controversă extrem de serioasă, o dispută între ei, care părea mai de mult", a afirmat Radu Câmpeanu.

Întrebat dacă această dispută are legătură cu stabilirea candidaţilor la sectoarele Capitalei, preşedintele de onoare al PNL a răspuns: "Nu, incidentul a avut loc probabil mai de mult. Era ceva mai vechi".

Radu Câmpeanu a declarat, de asemenea, că nu crede că Andrei Chiliman, înlocuit luni de la conducerea Organizaţiei PNL Bucureşti, va pleca din partid.

Câmpeanu a precizat că încă nu a discutat cu Andrei Chiliman pe tema unei eventuale demisii a acestuia, însă urmează să fie informat atât de acesta, cât şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi va încerca să medieze între aceştia.

"Nu sunt deloc la curent. Eu am lipsit mai mult timp. O să fiu pus la curent şi de o parte şi de alta. O să vorbesc cu amândoi şi o să vedem", a spus preşedintele de onoare al liberalilor.

Câmpeanu a arătat că Andrei Chiliman, pe lângă faptul că este primarul Sectorului 1, este şi un personaj important în partid, "mai vechi decât Crin Antonescu", iar acest conflict "nu face bine" PNL şi USL, aflate la mai puţin de o lună de startul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Andrei Chiliman a fost înlocuit luni cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid.

"Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la TVR 1, referitor la faptul că Andrei Chiliman a anunţat că ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid, că acesta ar trebui să se hotărască în două-trei zile, menţionând că "şi la şah există un ceas".

"Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici