Rădulescu, (PSD) condamnat pentru dare de mită, despre Kovesi: Prostii. Politica, Constituţia nu o face dânsa

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, a calificat declaraţiile procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe tema unei legi care să interzică celor condamnaţi definitiv pentru corupţie să rămână în funcţie drept "prostii".

888 afișări
Imaginea articolului Rădulescu, (PSD) condamnat pentru dare de mită, despre Kovesi: Prostii. Politica, Constituţia nu o face dânsa

Rădulescu, (PSD) condamnat pentru luare de mită, despre Kovesi: Prostii. Politica, Constituţia nu o face dânsa

''Dar doamna Kovesi în ce calitate vorbeşte despre politică? Doamna Kovesi să-şi vadă de treaba dânsei acolo la DNA, să facă bine să găsească soluţii să nu mai fie făcute dosare pe interceptări telefonice, cum a fost dosarul meu în totalitate, de exemplu, să modifice Codul Penal împreună cu ministerul Justiţiei, ca oamenii să fie cercetaţi pe probe şi nu pe suspiciuni, ca în orice ţară din Europa şi să nu mai fie luaţi în arest preventiv, că nu au de ce, nu sunt violenţi, sau luaţi cu cătuşe, cum sunt femeile, mai nou bătrânelele sau primăriţele'', a comentat social-democratul, duminică.

El a acuzat-o pe Laura Kovesi că şi-ar fi depăşit atribuţiile.

''Eu cred că dânsa şi-a depăşit de mult atribuţia pe care o are. Dânsa trebuia să se ocupe de anchete, nu să facă politică. Dacă dânsa, probabil, a realizat că s-a transformat DNA în poliţie politică, probabil că din ce în ce mai mult o să vadă şi cei de afară că în acest lucru s-a transformat. Că dânsa face declaraţii politice... nu are niciun drept să facă astfel de declaraţii. Politica, Constituţia nu o face dânsa. Atât timp cât un om nu este condamnat definitiv şi irevocabil în ultima instanţă, care înseamnă CEDO, că probabil a uitat că există şi CEDO, nu poate să declare astfel de prostii pe care le spune la televizor'', a concluzionat deputatul.

Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la sfârşitul lunii martie, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, decizia nefiind definitivă.

"Ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie", a spus procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, duminică, la ProTv, făcând referire la "prea mulţi" parlamentari sau primari care au fost condamnaţi definitiv la închisoare, cu suspendare, dar care sunt încă în funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici