Raeţchi: Singura variantă de premier discutată în PNL este Orban / Ce spune deputatul despre candidatul partidului la Primăria Capitalei

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că situaţia candidatului PNL pentru Primăria Capitalei va fi discutată la începutul lunii februarie, atunci când vor fi încheiate alegerile în formaţiunea din Bucureşti.

355 afișări
Imaginea articolului Raeţchi: Singura variantă de premier discutată în PNL este Orban / Ce spune deputatul despre candidatul partidului la Primăria Capitalei

Ce spune deputatul despre candidatul partidului la Primăria Capitalei

„Ludovic Orban e singura variantă de premier discutată în PNL în ultimii ani. Cutuma preşedintelui de partid care e şi premier e cea mai logică şi eficientă în România (şi nu numai): uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu guvernarea PSD din 2016 până în 2019. Trei cabinete eşuate, dintre care două şi le-au dărâmat singuri - pentru ultimul fiind nevoiţi să găsească un politician care credea că Iranul e în UE. Din acest motiv, şi după alegerile anticipate alegerea instituţională firească rămâne preşedintele PNL, care a fost şi votat în acest sens de forurile partidului”, a scris deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pe contul de Facebook.

Deputatul liberal a adăugat că situaţia candidaţlor pentru alegerile locale va fi discutată după finalizarea alegerilor în PNL Bucureşti.

„Cât despre candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, unde este vital să eliminăm administraţia incompetentă şi agresivă Firea, momentul în care vom putea vorbi răspicat despre acesta vine după finalizarea alegerilor în PNL Bucureşti, adică la începutul lunii februarie. Discuţiile despre toţi candidaţii la locale din Bucureşti vor avea loc doar pe un fond de stabilitate şi legitimitate - doar am învăţat ceva din experinţa din 2016”, a motivat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, Ludovic Orban este cea mai bună soluţie de premier, fie plin, fie interimar. Şeful statului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă joi la Cotroceni, dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban şi dacă acesta ar accepta, în vederea declanşării alegerilor anticipate.

Întrebat dacă i-ar putea oferi garanţii lui Ludovic Orban că tot el ar fi numit premier, după alegerile anticipate, Klaus Iohannis a răspuns: „O întrebare un pic ciudată, mi se pare. Nu ştiu de ce mă întrebaţi dumneavoastră dacă pot să ofer garanţii cuiva, însă pot să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca şi premier. În continuare, şi asta v-am spus-o şi în informalele noastre, eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici