Rafila: ,,doar 60 de paturi ATI pentru arşi sunt disponibile, patru pacienţi sunt transferaţi în străinătate, alţi şase sunt în aşteptare". Ministrul Sănătăţii anunţă că familiile victimelor şi civilii evacuaţi şi rămaşi fără proprietăţi vor primi suport psihologic

  • 46 de victime au fost internate în Bucureşti după explozia GPL.
  • Patru pacienţi sunt transferaţi în străinătate, alţi şase sunt în aşteptare.
  • Ministrul Rafila: Doar 60 de paturi ATI pentru arşi sunt disponibile.
235 afișări
Imaginea articolului Rafila: ,,doar 60 de paturi ATI pentru arşi sunt disponibile, patru pacienţi sunt transferaţi în străinătate, alţi şase sunt în aşteptare". Ministrul Sănătăţii anunţă că familiile victimelor şi civilii evacuaţi şi  rămaşi fără proprietăţi vor primi suport psihologic

Ministerul Sănătăţii, Facebook

În spitalele din Bucureşti sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, patru la Spitalul de Arşi, 28 la Floreasca, unul la Elias. Opt pacienţi sunt intubaţi.  

Toţi pacienţii au fost operaţi, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopţii de după explozii.  Doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, iar alţi doi la Milano. 

Pentru alţi şase pacienţi se fac în acest moment demersuri pentru transferul lor în străinătate, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă. 
Trei civili din explozia iniţială sunt în stare foarte gravă. Nu suportă transport în acest moment. Restul pacienţilor sunt stabili sau cu evoluţie uşor favorabilă.

Ieri, ministrul declara că erau numai 60 de paturi disponibile la ATI.

,,Câteva cifre, legate de numărul de victime, în total 58 de pacienţi, am avut două decese, unul dintre pacienţi avea arsuri de 95% suprafaţa corpului. În cursul acestei nopţi şi dimineaţa devreme, au fost transferaţi doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, doi pacienţi la Milano, din păcate unul dintre pacienţi este în stare critică", raportează ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 


 
,,Pe măsură ce sunt sau au fost transferaţi în spitalele din străinătate, se eliberează şi locuri în spitalele pentru arşi din Bucureşti. Aşa cum ştiţi, ieri am avut şase locuri pentru marii arşi, aveam circa 60 de paturi la terapie intensivă alocate cu ventilatoare, drept pentru care toţi pacienţii care aveau nevoie de îngrijire, de terapie intensivă, au primit acest tip de îngrijire medicală", adaugă ministrul. 

Ministrul Sănătăţii a anunţat că familiile victimelor vor primi asistenţă psihologică, atât în spital, cât şi pe teren. Chiar şi personele şi familiile care au scăpat neafectate de explozii după evacuare, dar au asistat la tragedie şi au rămas fără proprietăţi, vor primi suport de la opt echipe mixte.

,,Şi al treilea lucru important este legat de acordarea asistenţei psihologice, încă de ieri, alături de domnul doctor  Gabriel Diaconu, care şi el este aici prezent, ne-am preocupat de acest lucru. Familiile primesc suport psihologic în cele două spitale importante pentru acest eveniment, la Floreasca şi Bagdasar".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici