Rafila, despre construcţia spitalelor: Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii

  • De doi ani transformăm proiectele pe hârtie în construcţii, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • El afirmă că există varianta elaborării de normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate.
118 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre construcţia spitalelor: Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii

Rafila, despre construcţia spitalelor: Transformăm proiectele pe hârtie în construcţii

„Cred că lucrul cel mai important pe care putem să îl oferim oamenilor din România cu ocazia acestei Zile mondiale Sănătăţii este un lucru care se întâmplă de doi ani de zile. Lucrurile s-au accelerat - transformăm proiectele pe hârtie în construcţii. Ăsta e de fapt lucrul cel mai important, palpabil, pe care poate să îl sesizeze toată lumea, pentru că accesul la servicii de sănătate e condiţionat de două elemente importante - să existe o infrastructură fizică care să fie adaptată vremurilor noastre şi o structură de personal medical care să poată să ofere acele servicii”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că există varianta elaborării de normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate.

„Domnul prim-ministru a spus un lucru extrem de important, apropos de faptul că sunt câteva spitale, câteva zeci de spitale în România care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale, care au nevoie de resurse suplimentare, inclusiv de resurse umane suplimentare şi ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi la nivelul medicinii din mediul rural”, adaugă ministrul Sănătăţii.

De asemenea, el afirmă că Banca Mondială va sprijini finalizarea celor trei centre de mari arşi.

„Am avut o mare oportunitate, nu pot să nu vă spun, am fost la Washington cu secretarul de stat Rogobete şi am primit sprijin din partea Băncii Mondiale ca continuăm şi să finalizăm atât proiectele pentru cele trei centre de mari arşi, cât şi pentru dotarea serviciilor de terapie intensivă, un domeniu foarte sensibil.

Institutul Clinic Fundeni nu numai că merita, trebuia să aibă o casă nouă. O va avea cu siguranţă. Noi suntem foarte determinaţi să sprijinim acest lucru împreună, bineînţeles, cu tot Guvernul României şi aş spune că acest termen de 48 de luni, care este pentru realizarea spitalelor regionale, va fi şi termenul în care noul Institut Fundeni va putea să-şi primească pacienţii”, încheie Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici