Rafila, despre problemele medicilor de familie: eu cred trebuie să existe o rectificare bugetară

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a comentat luni nemulţumirile medicilor de familie legate de finanţarea sistemului. „Finanţarea este aprobată de Ministerul Finanţelor, dar din punctul meu de vedere trebuie să existe o rectificare bugetară”, a transmis Rafila.

178 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre problemele medicilor de familie: eu cred trebuie să existe o rectificare bugetară

Rafila, despre problemele medicilor de familie: eu cred trebuie să existe o rectificare bugetară

Ministrul Alexandru Rafila a spus că prima prioritate a ministerului este „dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii şi dezvoltarea serviciilor de medicina de familie”.

Este un proces legal de negociere, a mai spus Rafila adăugând că „o concluzie favorabilă ar fi să se menţină trendul de încurajare a dezvolătorii acestor servicii”.

Finanţarea este asigurată de Ministerul Finanţelor şi ar trebui să existe o rectificare bugetară, a precizat ministrul Sănătăţii.

Problema este legată de resursele bugetare, pe măsură ce colectările vor fi mai bune, această problemă se va rezolva, a estimat Alexandru Rafila.

Medicii de familie sunt nemulţumiţi de posibila scădere a bugetului lor acordat prin Casa Naţională de Sănătate. Ei spun că nu îşi vor mai putea acoperi cheltuielile şi ameninţă cu închiderea cabinetelor sau cu pensionarea, acolo unde este cazul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici