Rafila: Pacienţii să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii personalului medical

Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, iar pacienţii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii materiale personalului medical, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Ministerul a derulat activităţi pentru prevenirea corupţiei în sistem.

2060 afișări
Imaginea articolului Rafila: Pacienţii să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii personalului medical

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, specialiştii din cadrul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii au organizat în ultimele săptămâni mai multe activităţi la care au participat managerii unităţilor sanitare, directorii executivi ai Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti şi managerii Serviciilor de Ambulanţă Publică.

Au fost prezentate informaţii legate de modalităţile de prevenire a actelor de corupţie, de încălcare a eticii profesionale şi a integrităţii, reducerea vulnerabilităţilor şi riscurilor de corupţie. Au fost abordate teme care au vizat consolidarea cunoştinţelor privind starea de incompatibilitate şi a conflictelor de interese a personalului din sistemul sanitar.

Conform ministerului, participanţii la aceste cursuri trebuie să disemineze informaţiile personalului aflat în subordine.

Prezentările au fost susţinute de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne şi din Ministerul Justiţiei, precum şi de specialişti ai societăţii civile şi mediului de afaceri.

„Este încă o problemă la care trebuie să lucrăm toţi, cea legată de mentalităţi vechi. Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat prin informare şi educare. Pacienţii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii materiale personalului medical ca să obţină serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Aceste acţiuni de prevenire a corupţiei vor deveni permanente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici