Rafila: Pojarul ar face anual 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea

Vaccinarea este un drept şi nu reprezintă o obligaţie, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, invitat la Ora Guvernului, unde participă la solicitarea AUR. „Pojarul ar face în fiecare an 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea”, afirmă el.

97 afișări
Imaginea articolului Rafila: Pojarul ar face anual 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea

Rafila: Pojarul ar face anual 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea

„Strategia naţională de vaccinare aprobată prin hotărârea guvernului României este o parte a strategiei naţionale de sănătate. Principiul care a stat la baza realizării acestei strategii, este vorba despre faptul că vaccinarea reprezintă un drept şi nu reprezintă o obligaţie. Tot ceea ce este conţinut în această strategie se referă la dreptul oamenilor din România de a fi informaţi corect, de a se vaccina, iar autorităţile, instituţiile specializate medicale sunt responsabile pentru asigurarea acestor lucruri”, afirmă Alexandru Rafila.

El prezintă cele şase principii de bază ale acestei strategii, respectiv asigurarea drepturilor tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, de a opta pentru utilizarea vaccinurilor în vederea menţinerii sănătăţii, creşterea gradului de conştientizare a utilizării vaccinurilor prin informare corectă, asigurarea accesului la vaccinare pentru grupurile de populaţie cu risc mai mare de îmbolnăvire, respectiv pacienţii cu boli cronice, sustenabilitatea aprovizionării cu vaccinuri , adaptarea măsurilor de protejare a populaţiei fie că este vaccinată fie că este nevaccinată şi consolidarea sistemului de supraveghere a bolilor infecţioase prevenibile prin vaccinare.

„Acestea sunt principiile de bază iar conţinutul acestei strategii nu are nimic de-a face cu obligativitatea vaccinării şi dimpotrivă, dreptul cetăţeanului în ceea ce priveşte opţiunea sa este respectat. Opţiunea sigur că este a cetăţeanului şi cred că toţi avem o responsabilitate ca să ne protejăm copiii împotriva principalelor boli transmisibile care fac ravagii”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila precizează că pojarul ar face în fiecare an 1,5 milioane de victime la nivel global dacă nu ar fi vaccinarea.

În final, ministrul Sănătăţii a arătat că în ultimii 12 ani acoperirea vaccinală în România a scăzut de la peste 90 % la 80 % în cazul vaccinurilor uzuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici