Raluca Turcan anunţă datoriile lăsate de PSD la Guvern: În fiecare minister erau găuri de miliarde de lei

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, sâmbătă, că PSD a lăsat la fiecare minister datorii de ordinul miliardelor de lei. Liberalul susţine că Ministerul Dezvoltării avea datorii de cinci miliarde de lei pentru facturile din PNDL.

683 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan anunţă datoriile lăsate de PSD la Guvern: În fiecare minister erau găuri de miliarde de lei

Raluca Turcan anunţă datoriile lăsate de PSD la Guvern: În fiecare minister erau găuri de miliarde de lei

„ Economia românească era zdruncinată rău din toate rădăcinile. În fiecare minister erau găuri financiare cu obligaţii de plată de ordinul miliardelor de lei. De exemplu PNDL, la Ministerul Dezvoltării, cinci miliarde de lei plus întârzieri la rambursările de TVA. Fondul unic de sănătate, trei miliarde de lei. Bugetul asigurărilor sociale, două miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul tot pe 2019 pentru asigurărilor de pensii era prevăzut cu o creştere de 2,9 miliarde de lei. Înseamnă o gaură economică de 4,9 miliarde de lei. Astea sunt doar câteva exemple”, a spus Turcan, la Digi24.

Vicepremierul a adăugat că fondul de rezervă al Guvernului a fost lăsat aproape gol de către PSD.

„ Aş spune că PSD a practicat tehnică terenului pârjolit. Nu am găsit aproape nimic la Guvern. În fondul de rezervă al Guvernului am găsit 0 lei, iar la ministere, unde teoretic ai putea găsi şi lucruri bune şi lucruri rele, nu pot spune că am găsit vreun minister unde să nu fie probleme grave, cronice. Ei, minţind mult la alegerile din 2016 au creat nişte aşteptări pe care au încercat să le cârpească, să le acopere prin majorările de salarii şi de pensii pe care le-au făcut, fără să aibă vreo susţinere economică. În paralel cu creşterile de salarii şi de pensii, din cauza politicii economice defectuoase au scăzut puterea de cumpărare prin creşterea inflaţiei şi defavorizarea leului”, a subliniat Turcan.

Liberalul a afirmat, de asemenea, că prima lună de la învestirea Guvernului Orban a fost „o lună plină”.

„ A fost o luna plină, aproape oră de oră, 24 din 24 de ore, în care a trebuit cu tot efortul să stingem nişte incendii pentru a putea apoi să reconstruim”, a completat Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcan,
datorii,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici