Raluca Turcan: Cererea de demisie a şefului DNA, un act iresponsabil

Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL, spune că cererea unor lideri PSD şi ALDE ca şeful DNA să demisioneze, în urma deciziei CCR privind conflictul instituţional, este un act iresponsabil şi arată dorinţa unor grupări de partide de sabotare a actului de justiţie.

396 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Cererea de demisie a şefului DNA, un act iresponsabil

Raluca Turcan: Cererea de demisie a şefului DNA, un act iresponsabil (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

"Observ o serie de lideri ai PSD şi ALDE care se grăbesc să utilizeze în scop politic decizia Curţii Constituţionale de ieri în războiul lor cu DNA. Solicită nici mai mult, nici mai puţin decât demisia şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Este un act iresponsabil, care arată obsesia străvezie a acestei grupări de partide de a-şi duce la îndeplinire obiectivele unei agende ascunse electoratului: sabotarea actului de justiţie"
, scrie Raluca Turcan pe Facebook.

Preşedintele interimar al PNL le aminteşte liderilor puterii de decizia CCR 683/2012 prin care se certifică faptul că fostul premier Victor Ponta generase un conflict constituţional cu şeful statului, participând la Consiliul European fără mandat.

"Nu-mi aduc aminte să-i fi solicitat cineva din PSD demisia. De asemenea, le amintesc celor din ALDE de decizia CCR 261/2015 referitoare la cazul Dan Şova, când s-a constatat un conflict constituţional între Senat, condus de Călin Popescu Tăriceanu, şi Parchetul General. La acel moment Tăriceanu a făcut tot posibilul pentru a-l proteja pe Dan Şova, iar CCR a sancţionat acest lucru. Nu-mi amintesc ca domnul Tăriceanu să-şi fi aplicat vreo sancţiune cu demisia.
În concluzie, le sugerez domnilor de la PSD şi ALDE să facă un efort şi să abandoneze aceste preocupări permanente de a se aşeza deasupra Legii şi să se preocupe în mod serios şi responsabil de guvernare. Adică, să-şi respecte votul primit, în limita mandatului solicitat românilor în campania electorală"
, mai spune Raluca Turcan.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a scrie marţi, pe reţeaua de socializare, că orice şef de instituţie, care a încălcat un principiu fundamental al democraţiei: separaţia puterilor în stat, ar fi demisionat după decizia CCR de luni, dar refuzul şefului DNA de a pleca din funcţie arată "corupţia de putere".

"În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia şefului instituţiei care a încălcat un principiu fundamental al democraţiei: separaţia puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aş numi: corupţia de putere. Am spus şi repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea şi că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică şi cred că stopează ofensiva unor instituţii nedemocratice de a prelua toată puterea în România", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici