Raluca Turcan: Este necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine, într-o declaraţie pentru RFI, că este necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului, ţinând cont că a trecut deja un an de la precedenta remaniere guvernamentală, pentru a se ajunge la performanţă maximă.

235 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Este necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului

Raluca Turcan: Este necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Raluca Turcan crede că atragerea fondurilor europene trebuie să fie o prioritate pentru miniştri, dar nu trebuie să fie singurul criteriu luat în calcul pentru o eventuală remaniere a Guvernului.

"Evident că miniştrii ar trebui să aibă ca principal obiectiv atragerea fondurilor europene. Atunci când se face o evaluare a miniştrilor, bănuiesc că criteriile sunt mult mai numeroase. Atributul este al premierului, dar ţinând cont că a trecut deja un an de la precedenta remaniere guvernamentală, cred că este necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului. Dacă sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine, cred că orice Guvern responsabil, nu neapărat Guvernul Boc, trebuie să evalueze dacă nu trebuie luate măsuri, astfel încât să ajungem la performanţă maximă", afirmă deputatul PDL, potrivit RFI.

Ea spune că "dacă în cel mai scurt timp nu vom ajunge la o creştere a nivelului de trai şi nu vom ajunge ca cetăţenii să simtă impactul dur al măsurilor de austeritate, misiunea noastră ca oameni politici şi ca factori de decizie înseamnă că nu şi-a atins scopul".

Întrebată dacă există diferenţe semnificative de performanţă între ministere, Raluca Turcan a răspuns: "Multe aspecte sunt demonstrate statistic. Dacă vă uitaţi chiar la atragerea fondurilor europene, sunt ministere mai performante şi ministere care nu au reuşit să-şi atingă aceste obiective".

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că remanierea va fi făcută "atunci când premierul şi preşedintele consideră că e oportun", precizând că un criteriu important în evaluarea miniştrilor va fi "gradul de absorbţie a banilor europeni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici