Raluca Turcan: Există aşteptare pentru apariţia unei structuri care să mobilizeze energii de dreapta

Deputatul PDL Raluca Turcan a a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că există o aşteptare publică importantă legată de apariţia unei structuri politice "care să mobilizeze energiile de dreapta" şi a arătat că aceasta trebuie să fie "atractivă pentru opinia publică".

168 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Există aşteptare pentru apariţia unei structuri care să mobilizeze energii de dreapta

Raluca Turcan: Există aşteptare pentru apariţia unei structuri care să mobilizeze energii de dreapta (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Există o aşteptare publică importantă legată de apariţia unei structuri politice care să mobilizeze energiile de dreapta. Detaliile sunt importante însă, pentru că, aşa cum spune o vorbă celebră «Diavolul se ascunde în detalii»", a spus Raluca Turcan.

Turcan a precizat că, din câte cunoaşte, preocuparea conducerii PDL este să găsească cea mai bună formulă de a realiza această structură politică.

"Identitatea vizuală a acestei structuri politice trebuie să îndeplinească două condiţii importante: în ea să se regăsească membri şi simpatizanţii PDL şi să fie atractivă pentru opinia publică", a adăugat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Mişcarea Populară se va face "mai devreme sau mai târziu", ca o necesitate pe scena politică, ea menţionând că aceasta ar fi "o alternativă la USL" şi că este prematur să se vorbească despre siglă şi culoare.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor MEDIAFAX, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.

Dacă se va face această alianţă, vor fi schimbate sigla şi culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru siglă fiind "inima", simbolul PPE. Pentru culoarea acestei alianţe se ia în calcul verde sau/şi albastru, au mai spus sursele citate.

De altfel, culorile verde şi albastru au fost folosite de Organizaţia de Tineret a PDL, la Şcoala de vară pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul "Smart&Right".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici