Cele mai multe sporuri salariale sunt în Sănătate şi Justiţie. Raluca Turcan, despre categoriile care ar trebui reevaluate

În Sănătate şi Justiţie nivelul sporurilor este 85%, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea prezintă şi o serie de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care cel de calculator, de condiţii periculoase, precum şi riscul la suprasolicitare neuropsihică.

7180 afișări
Imaginea articolului  Cele mai multe sporuri salariale sunt în Sănătate şi Justiţie. Raluca Turcan, despre categoriile care ar trebui reevaluate

Raluca Turcan: În Sănătate şi Justiţie nivelul sporurilor reprezintă 85%

„Per total cheltuieli salariale, în momentul de faţă nivelul 13% din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult. Însă sunt categorii ocupaţionale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult. Atunci, rolul nostru e să ne uităm la ce raportare se face la salariile în plată. Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate şi în sistemul de justiţie. Acolo sunt regulă aceste sporuri de 85%. De aceea, nu putem să le tratăm cu uşurinţă, pentru că vorbim de sporuri care completează veniturile celor din sistemul de sănătate, care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei”, a declarat la Antena 3 Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a afirmat că în domeniul sporurilor este nevoie de „foarte multă precauţie şi înţelepciune”.

Raluca Turcan a dat şi exemple de sporuri care ar trebui reevaluate anumite sporuri, printre care sporul de calculator, o subcategorie care „nu-şi are rostul”, sporul de condiţii periculoase, sporul de confidenţialitate, precum sporul de risc la suprasolicitare neuropsihică, pe care îl încasează, de exemplu, magistraţii.

Parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar, iar reforma în domeniul sporurilor bugetarilor trebuie făcută la propunerea Ministerului Muncii, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici