Raluca Turcan insistă. „La mulţi ani, Eminescu”, după ce i-a urat „La mulţi ani” baronului Brukenthal, mort din 1803

  • Spunem „La Mulţi Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie, suntem mândri de moştenirea lăsată.
  • Aşa îşi explică Raluca Turcan urarea de „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit cu peste 200 de ani în urmă.
6592 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan insistă. „La mulţi ani, Eminescu”, după ce i-a urat „La mulţi ani” baronului Brukenthal, mort din 1803

Raluca Turcan, explicaţii după ce i-a urat „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal

Raluca Turcan scrie pe Facebook că face precizările cu întârziere pentru că a fost „blocată” într-o întâlnire la Constanţa.

„Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credinţă care vor să îl citească. Aşadar, spunem <La Mulţi Ani, Mihai Eminescu> în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moştenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel <La Mulţi Ani> de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naştere a marelui poet. Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moştenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui şi ea reprezintă şi va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni şi pentru toţi oamenii educaţi din România. Samuel von Brukenthal este, aşadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, scrie Turcan.

Ea îi îndeamnă pe cei care vor „să îl descopere” pe Samuel von Brukenthal să înceapă la muzeul cu acelaşi nume, „imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piaţa Mare şi va fi deschis de miercuri, de la 9.00. PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia să se dea deştepţi, să nu se panicheze, că vor avea şi ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, <La Mulţi Ani> cu executare!”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a fost ironizată după ce i-a urat „La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803.

Ulterior, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici