Raluca Turcan: PDL va clarifica rapid, cu o soluţie înţeleaptă, problema premier tehnocrat sau politic

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că PDL va clarifica rapid, "cu o soluţie înţeleaptă", problema privind premierul tehnocrat sau politic, menţionând că este nevoie şi de o calibrare a motorului reformelor şi de o proiecţie clară asupra perspectivelor electorale pentru 2012.

24 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PDL va clarifica rapid, cu o soluţie înţeleaptă, problema premier tehnocrat sau politic

Raluca Turcan: PDL va clarifica rapid, cu o soluţie înţeleaptă, problema premier tehnocrat sau politic (Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"În discuţia despre o modificare la conducerea Guvernului se speculează mediatic, mult şi interesat, pentru a crea imaginea de confuzie în partid. PDL va acţiona cu calm şi înţelepciune şi va lua o decizie rapid, pentru că acum este nevoie şi de o calibrare a motorului reformelor şi în acelaşi timp şi de o proiecţie clară asupra perspectivelor electorale pentru 2012", notează Raluca Turcan, pe blogul personal.

Potrivit vicepreşedintelui PDL, nu este nicio noutate faptul că există nevoia ca "bateriile guvernului să fie reîncărcate cu încredere", tocmai pentru a fi accelerată punerea în practică a reformelor. "În aceeaşi măsură însă, PDL are forţa de a rămâne motorul reformelor şi a împinge măsurile economice către momentul unde îşi vor arăta, clar, efectul pozitiv, în viaţa de zi cu zi a românilor", adaugă Raluca Turcan.

În opinia sa, Congresul UDMR este "o bornă" pentru evoluţia Coaliţiei, dar şi pentru raportarea la Opoziţie, iar acest congres a arătat "două lucruri importante", anume că "PDL are un parteneriat funcţional cu UDMR, iar obiectivul prioritar este preschimbarea măsurilor tehnice de reformă în încredere electorală" şi că "PSD şi PNL se mişcă din inerţie şi nu ştiu să acţioneze altfel decât până acum: atacuri politicianiste, goale de conţinut şi nicio soluţie alternativă pentru redresare economică".

"Toate bătăliile politice se câştigă cu paşi treptaţi, iar pasul de etapă este Codul Muncii, un proiect de dreapta curajos, care prin importanţă şi efectele pozitive asupra economiei poate fi privit ca fiind egal cu cota unică", mai spune Raluca Turcan.

Ea conchide că primul pas este "o comunicare publică şi o acţiune politică clară pe Codul Muncii", opinând că "dezbaterea pe Codul Muncii a scos la iveală şi incapacitatea PSD-PNL de a oferi soluţii moderne de stânga, dar şi intenţia liderilor de sindicat de a utiliza dezbaterea pe Cod ca prilej de răzbunare pentru transparentizarea propriilor declaraţii de avere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici