Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu, propusă lider interimar al PNL. Florin Roman (Alba) vehiculat pentru funcţia de secretar general / Ludovic Orban despre alegerea lui Turcan: O veste proastă. Cât ar fi luat în Capitală?

BPN al PNL ar putea decide să amâne alegerea unui preşedinte interimar, au declarat, marţi, surse pentru MEDIAFAX, afirmând că, în urma discuţiilor purtate de Alina Gorghiu cu liderii de filiale, Raluca Turcan s-a conturat ca propunere pentru preluarea interimatului.

2183 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu, propusă lider interimar al PNL. Florin Roman (Alba) vehiculat pentru funcţia de secretar general / Ludovic Orban despre alegerea lui Turcan: O veste proastă. Cât ar fi luat în Capitală?

Raluca Turcan, propusă lider interimar al PNL. Florin Roman vehiculat pentru funcţia de secretar general - surse (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

Deputatul Ludovic Orban a criticat marţi alegerea Ralucăi Turcan drept preşedinte interimar PNL, întrebându-se cât ar fi reuşit să ia aceasta dacă ar fi fost lider la Bucureşti şi nu la Sibiu.

Orban a scris pe Facebook că are de la şedinţa Biroului Politic Naţional ''o veste mai puţin bună, alegerea lui Ralucăi Turcan şi una bună, faptul că este doar interimar, până la Convenţia Naţională''.

''Criteriul care a stat la baza acestei numiri a fost acela că PNL Sibiu a ieşit pe locul 1 la aceste alegeri. Un criteriu mai mult decât discutabil, evident. Cât ar fi luat Raluca dacă era preşedinte la Bucureşti?'', i-a răspuns el unui comentator.

Orban nu a fost singurul parlamentar al partidului care a postat defavorabil la adresa Ralucăi Turcan.

''Am aflat şi eu că la PNL, după demisia Alinei Gorghiu, se pregăteşte să devină interimar Raluca Turcan!?! Doamne Dumnezeule! Cred că ne distrugem prin noi înşine!'', a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Raluca Turcan a fost aleasă preşedintele interimar al PNL în unanimitate.

Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu, judeţ în care liberalii au obţinut un scor peste PSD, propusă lider interimar al PNL. Florin Roman (Alba) vehiculat pentru funcţia de secretar general

De asemenea, Florin Roman (Alba) ar putea prelua funcţia de secretar general, iar Cristian Buican şi Mihai Barbu funcţiile de secretari generali adjuncţi, după ce primarul de Alba Iulia Mircea Hava a refuzat sa ocupe funcţia deţinută pâna de curând de Ilie Bolojan, au precizat sursele citate.

Mircea Hava a fost vehiculat şi pentru a prelua conducerea interimară a partidului, însă, acesta a refuzat categoric.

În PNL s-au conturat mai multe curente de opinie, surse din partid declarând pentru MEDIAFAX, că este este posibil ca în şedinţa BPN să se decidă amânarea luării unei decizii privind conducerea interimară a partidului şi dizolvarea actualului BPN, urmand ca partidul sa aibă un Biroul Politic interimar pana la alegeri.

Alina Gorghiu şi liderii filialelor care au obţinut scoruri mai mari decât cel al partidului s-au reunit la sediul din Modrogan, luni seara, pentru a stabili care va fi propunerea pe care o vor face BPN pentru conducerea interimară şi care sunt liberalii care ar putea ocupa funcţiile rămase vacante în urma demisiilor depuse in urma eşecului PNL de la alegerile din 11 decembrie.

In şedinţa de ieri s-a discutat şi despre o formulă de interimat extinsă, astfel s-a vechiculat posiblitatea ca Raluca Turcan să coordoneze o echipă din care sa faca parte liderii filialelor care au obţinut scoruri peste cel al partidului.

Alina Gorghiu a declarat, luni seara, la sfârşitul întâlnirii ca discuţia a fost una consensuala afirmând că în conturarea propunerilor s-a ţinut cont de meritocraţie şi că propunerile care vor fi făcute pot suporta modificări în BPN.

Potrivit rezultatelor de la alegerile locale, PNL a obţinut 39,52% în Sibiu un scor peste PSD, partidul lui Dragnea având 28,20%. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici