Raluca Turcan: Puterea ar trebui să ia măsuri extreme, dure în ce priveşte opoziţia

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, că puterea ar trebui să apeleze la "măsuri extreme, dure" împotriva deputaţilor şi senatorilor USL aflaţi în protest parlamentar, una dintre acestea fiind înlocuirea celor care deţin funcţii în comisiile parlamentare.

718 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Puterea ar trebui să ia măsuri extreme, dure în ce priveşte opoziţia

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Raluca Turcan a spus, într-o conferinţă de presă, că opoziţia "a depăşit orice limită" prin protestul parlamentar.

"Sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă în Parlament. Iniţial, am crezut că acest protest al opoziţiei e un semnal că poate puterea ar fi trebuit să dialogheze mai mult cu opoziţia, cu toate că au existat căi de dialog cu opoziţia, au existat proiecte ale puterii care ar fi cerut alternative din partea opoziţiei. Am crezut, totuşi, că va folosi acest instrument, constituţional, de altfel, ca semnal şi nu ca mod de acţiune politică. În opinia mea, s-a depăşit orice limită şi opoziţia a intrat într-o etapă de sfidare a cetăţenilor şi a instituţiilor statului", a spus Raluca Turcan.

Deputatul PDL consideră că puterea ar trebui, în aceste condiţii, să ia "măsuri extreme", printre care şi înlocuirea parlamentarilor USL care deţin funcţii în comisiile din Parlament şi în instituţiile aflate sub controlul acestuia.

"Ţinând cont de extremismul acestei manifestări, de absenţa exagerată din Parlamentul României, cred că şi puterea ar trebui să apeleze la măsuri extreme, dure, poate pentru a reuşi să îi determine pe reprezentanţii opoziţiei de aspectul extrem de negativ al acestui demers pe care ei îl fac. Una din ele ar trebui să fie înlocuirea tuturor preşedinţilor de comisii sau a celor care deţin funcţii în comisiile din Parlament, pentru că nu poţi să stai acasă, să primeşti bani publici, să mai deţii şi o funcţie pe care să nu o onorezi. Să nu uităm că există şi un algoritm politic în baza căruia sunt numite persoane în diferite instituţii aflate sub control parlamentar. Dacă opoziţia continuă să stea acasă, pentru ce să funcţioneze acest algoritm, pentru lenevie de lux?", a declarat Raluca Turcan.

Aceasta crede că parlamentarii din opoziţie şi-ar dori să revină în şedinţele Parlamentului, întrucât "sondajele de opinie arată că românii condamnă comportamentul USL".

"Acei politiceni ai opoziţiei care refuză să vină la Parlament ar trebui să îşi piardă toate facilităţile. Eu cred că ei şi-ar dori să revină la serviciu, pentru că sondajele de opinie arată că oamenii sancţionează drastic acest comportament. 60 la sută dintre cetăţenii acestei ţări condamnă comportamentul USL, de stat acasă şi primit bani", a conchis deputatul PDL.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici