Raluca Turcan: Trebuie competenţă în guvernare; dacă nu apar rezultate, va trebui să intervenim

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, la RFI România, că vrea să vadă în actul de guvernare "coerenţă, competenţă, performanţe şi să apară rezultatele", întrucât au fost "incoerenţe, ezitări şi unele întârzieri în aplicarea unor decizii".

12 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Trebuie competenţă în guvernare; dacă nu apar rezultate, va trebui să intervenim

Raluca Turcan: Trebuie competenţă în guvernare; dacă nu apar rezultate, va trebui să intervenim (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Evident că au fost unele incoerenţe în actul de guvernare, nu are rost să ne ascundem după deget şi nici să fim ipocriţi. Au fost unele incoerenţe, au fost unele ezitări, poate unele întârzieri în aplicarea unor decizii. Cu toţii am considerat că astfel de greşeli ne fac rău, aduc atingere în primul rând cetăţenilor, dar şi Partidului Democrat Liberal. Deci, am tras o linie şi am acceptat cu toţii că din acest moment nu mai putem tolera, pentru că şi nivelul de suportabilitate al oamenilor are o limită. Vreau să văd în actul de guvernare coerenţă, vreau să văd competenţă, performanţe şi să apară rezultatele. Dacă nu apar rezultatele sau acestea întârzie să apară în unele domenii, atunci este evident că trebuie să intervenim", a declarat Raluca Turcan la RFI România.

Întrebată ce trebuie să se schimbe, doar oamenii sau şi viziunea de ansamblu, în condiţiile în care remanierea Guvernului este aşteptată la toamnă, Turcan a răspuns: "Viziunea de ansamblu nu are cum să se schimbe, pentru că reformele în linii mari au fost trasate. Ele sunt dureroase, n-au fost făcute în 20 de ani, dar obiectivele acestor reforme sunt stabilite. Modalitatea în care ne atingem aceste obiective de guvernare poate să varieze".

Mai mulţi lideri ai PDL au arătat, în şedinţa BPN de luni seară, că este nevoie de o reformă a partidului şi o remaniere şi au reiterat cererea ca până pe 1 septembrie premierul să vină cu un plan de restructurare şi o analiză pe miniştri, iar propunerea privind o conducere interimară a partidului nu a avut susţinere, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului.

Relaţia între conducerea partidului, miniştri, pe de o parte, şi parlamentarii PDL, pe de altă parte, a fost, de asemenea, abordată, unii considerând că trebuie explicate mai clar deputaţilor şi senatorilor democrat-liberali măsurile luate de Guvern, reforma statului, faptul că acestea vor duce ca peste un an sau doi România să meargă mai bine, iar parlamentarii să transmită aceste mesaje în teritoriu. Au fost opinii că parlamentarii vor să-i controleze pe miniştri sau că miniştrii ar trebui să-şi facă timp să se întâlnească cu fiecare parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici