Raport de respingere la OUG privind salariile profesorilor, adoptat de Comisia pentru învăţământ din Senat

Comisia pentru învăţământ din Senat a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, un raport de respingere a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care amână majorările salariale din învăţământ.

35 afișări
Imaginea articolului Raport de respingere la OUG privind salariile profesorilor, adoptat de Comisia pentru învăţământ din Senat

Raport de respingere la OUG privind salariile profesorilor, adoptat de Comisia din Senat (Imagine: Mediafax Foto)

La şedinţa comisiei de învăţământ din Senat au participat şase membri ai comisiei.

Preşedintele comisiei, senatorul Irinel Popescu, a explicat că Ordonanţa prevede, de fapt, abrogarea legii adopate de Parlament, privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, şi nu o prorogare.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, că OUG de amânare a măririi salariilor din educaţie va fi dezbătută săptămâna viitoare, luni, când Senatul se va reuni în şedinţă de plen, comisiile sesizate în fond fiind cea de muncă şi cea de învăţământ, iar cu aviz, comisiile de buget şi juridică.

Senatorul a spus că, potrivit prevederilor constituţionale şi ale Regulamentului, rapoartele comisiilor trebuie să fie întocmite până joi, pentru a fi respectate toate cerinţele de ordin procedural referitoare la termenul care trebuie să treacă din momentul depunerii raportului şi până la momentul înscrierii pe ordinea de zi, pentru a nu fi nici un fel de obiecţie în legătură cu acurateţea procedurii legislative urmate de Senat.

El a spus că termenele pentru parcursul legislativ pe care urmează să îl aibă ordonanţa, prin care "s-a anulat" legea nr. 221 privind salariile cadrelor didactice, sunt prevăzute de Regulament şi Constituţie.

Athanasiu a spus că, în cazul procedurii de urgenţă, comisiile de specialitate trebuie să întocmească rapoartele în termen de trei zile.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, prin ordonanţă de urgenţă, ca legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50% să fie amânată până în luna aprilie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici