Raport la OUG 50: Nu se aplică la contractele în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare

Comisia de Buget-Finanţe a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind că Ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată, care rămân zero, că refinanţarea se negociază şi că CAR-urile nu intră sub incidenţa actului

51 afișări
Imaginea articolului Raport la OUG 50: Nu se aplică la contractele în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare

Raport la OUG 50: Nu se aplică la contractele în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Comisiei de Buget-Finanţe, deputatul PDL Adrian Niţu, cel care a condus lucrările comisiei în absenţa deputaţilor din opoziţie a precizat că raportul suplimentar prevede faptul că OUG 50 nu se aplică contractelor în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată care sunt zero.

El a adăugat că în Raport a fost modificată prevederea referitoare la obligativitatea băncii de a refinanţa, fără costuri, creditele, stabilindu-se ca banca să poată refinanţa un credit, în urma analizei clientului, negociind posibilităţile de refinanţare.

Niţu a mai spus că CAR-urile nu intră sub incidenţa OUG 50, fiind instituţii financiare nebancare, dar a precizat că, totuuşi, vor exista "mici prevderi", ca "pentru orice istituţie financiară nebancară".

Întrebat ce stabileşte raportul suplimentar referitor la actele adiţionale, Niţu a spus că s-a decis ca toate contractele care au fost semnate să rămână în vigoare, iar cele care au fost intrate în vigoare conform legii să rămână în vigoare, cu excepţia dată de situaţia în care sunt atacate fie de client, fie de bancă, caz în care urmează să se renegocieze contractul.

Niţu a mai spus că nu a fost vorba de declanşarea procedurii de infringement în cazul OUG 50, ci de o atenţionare suplimentară.

"Nu a fost procedură de infringment. A fost de pre-infringment, adică o atenţionare de informaţii suplimenatare care, de fapt, ar fi putut, dacă nu erau îndeplinite condiţiile, să declanşeze ulterior procedura. Dar nu e vorba de o procedură de infringment", a spus Niţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici