Raportul privind ancheta rectificărilor bugetare făcute de Guvernul Cioloş, retrimis la comisii. Ancheta a fost extinsă

Plenul reunit a decis, miercuri, să retrimită la comisii raportul privind anchetarea rectificărilor bugetare din august şi noiembrie 2016, făcute de Guvernul Cioloş, la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea (PSD) şi a decis suplimentarea obiectivelor anchetei.

222 afișări
Imaginea articolului Raportul privind ancheta rectificărilor bugetare făcute de Guvernul Cioloş, retrimis la comisii. Ancheta a fost extinsă

Raportul privind ancheta rectificărilor bugetare făcute de Guvernul Cioloş, retrimis la comisii. Ancheta a fost extinsă (Imagine: Maran Croitoru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Ţinând cont şi de faptul că foarte mulţi colegi au criticat acest raport, ba că este prost făcut, ba că este incomplet, ba că de fapt a urmărit să acopere nu ştiu ce jaf, mie mi se pare o propunere înţeleaptă şi supun votului dumneavoastră întoarcerea la comisie a raportului", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Propunerea a fost votat cu 201 voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi 12 abţineri.

Liviu Dragnea a propus suplimentarea anchetei cu un obiectiv "care să vizeze legalitatea utilizării unor derogări de la indicatorii macroeconomici stabiliţi în baza legii responsabilităţii fiscal-bugetare şi stabilirea persoanelor care au dispus aceste măsuri".

Plenul reunit a votat şi această propunere cu majoritate de voturi.

Opoziţia a votat împotriva retrimiterii la comisie a raportului şi a extinderii anchetei.

Liderul PMP a susţinut că raportul este "un instrument politic".

„Am vota împotriva retrimterii raportului la comisii pentru că acest raport este el însuşi un instrument politic şi nicidecum unul util. Adăugarea de noi obiective nu face decât să continue mascarada politică pe seama unor realităţi ale bugetului de stat din 2016. V-aş reaminti că pentru bugetul acestui an s-a dat derogare atât de la legea finanţelor publice, cât şi de la legea care vizează responsabilitatea fiscal bugetară. Deci, nu ştiu ce vreţi să anchetaţi. (…) Nu putem folosi comisii de anchetă ca pârghii pentru jocul politic”, a spus senatorul Traian Băsescu.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că grupurile PNL au votat împotriva retrimiterii raportului la comisii şi a suplimentării propuse.

„De le bun început grupurile noastre parlamentare s-au opus unui asemenea demers demagogic şi populist. Continuarea unei asemenea maniere nu face decât să pună o amprentă proastă asupra întregului Parlament. Noi nu dorim acest lucru”, a susţinut deputatul PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici