Rareş Bogdan, mesaj către Ursula von der Leyen în Parlamentul European: Vrem dreptate pentru România, vrem în Schengen

  • Europarlamentarul PNL şi membru al Grupului Partidului Popular European, Rareş Bogdan, a susţinut un discurs în Parlamentului European.
  • Acesta cere aderarea României la Spaţiul Schengen "după 11 ani nedrepţi de aşteptare".
  • Mesajul lui Rareş Bogdan a avut loc în contextul discursului despre starea Uniunii Europene, ţinut de Ursula von der Leyen.
45123 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan, mesaj către Ursula von der Leyen în Parlamentul European: Vrem dreptate pentru România, vrem în Schengen

Rareş Bogdan susţine că România este una dintre ţările cele mai ataşate valorilor europene şi este de părere că România a fost mereu solidară, contribuind la stabilitatea din cadrul blocului comunitar. În acest context, europarlamentarul afirmă că România trebuie să fie primită în Spaţiul Schengen.

"Excelenţele voastre, vin în faţa Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre ţările cele mai ataşate valorilor si familiei europene. Din solidaritate şi spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii şi sirienii fugiţi de război. În numele solidarităţii, camioanele şi trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în ţările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele şi trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean. În numele solidarităţii, România înţelege şi acceptă ca ţările care au energie mai multă să reducă din consum şi să dea şi celor care au mai puţină" a spus europarlamentarul PNL.

"În numele solidarităţii, dar şi al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. După 11 ani nedrepţi de aşteptare. Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă şi state care stau la uşă? România îndeplineşte toate condiţiile, şi-a securizat frontierele pe banii ei, şi nu cu companii româneşti. Unde e solidaritatea? Există riscul ca în România să crească numărul populiştilor şi extremiştilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputaţi să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunţe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?" a adăugat Rareş Bogdan. 

"Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn şi legitim într-o Europă la a cărei stabilitate şi continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim, doamnă preşedinte" încheie liberalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici