Rareş Bogdan: Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024! Nu suntem o ţară de mâna a doua

„Nu ne mulţumim cu jumătăţi de măsură. Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024. Nu suntem o ţară de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Europei”, spune în plenul Parlamentului European Rareş Bogdan, eurodeputat PNL.

292 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan: Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024! Nu suntem o ţară de mâna a doua

„Românii sunt cetăţeni europeni prin excelenţă şi nu de azi, de ieri. Nu ne mulţumim cu jumătăţi de măsură. Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024! Nu suntem o ţară de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Europei. Dacă Dumnezeu nu ne aşeza la gurile Dunării, la intersecţia intereselor imperiale, lângă ruşi, în calea planurilor lui Stalin, azi eram printre primele 3 economii din Uniunea Europeană. Am mai fost intre primul si al doilea Război Mondial, când mulţi dintre voi ne dădeaţi exemplu de ţară funcţională, modernizată şi cu o economie remarcabilă”, spune Rareş Bogdan.

Eurodeputatul PNL precizează că România are resurse uriaşe: aur, uraniu, seleniu, cupru şi mult petrol si mai ales gaze, în curând cat pentru a aproviziona jumătate din Uniunea Europeană.

„Înţelegeţi odată că suntem afectati economic grav, peste 1.5% din PIB-ul tarii mele se pierde, iar extremismul ia amploare în una dintre cele mai tolerante ţări europene. Cred sincer că Uniunea Europeană are tot interesul ca românii să se se simtă cetăteni europeni pe deplin respectaţi şi mai ales să nu-şi schimbe atitudinea faţă de construcţia europeană. Tocmai de aceea românii asteaptă ca toate statele UE să facă presiuni asupra Austriei pentru a accepta integrarea cu drepturi depline în Spaţiul Schenghen a României, aerian, terestru, feroviar, fluvial-maritim. Nu ca pe o favoare! Este dreptul nostru. Poate fi exact pe modelul Greciei şi Islandei, alte două state aflate în graniţele Europei. Austria încalcă dreptul nostru şi nu a păţit nimic. Până acum, am fost prietenoşi şi cetăţeni model europeni (şi n.r.) n-am trecut la controlarea la sânge a trenurilor, maşinilor şi camioanelor austriece…… Am înţeles să ne comportăm civilizat şi echilibrat, adică european prin excelenţă. Răbdarea românilor are însă o limită. Ea a fost atinsă! Vrem Schengen pentru 2024”, încheie prim-vicepreşedintele PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici