Rasmussen, la MAE: România este un partener de încredere al NATO

România este, de la aderarea la NATO, un partener de încredere în cadrul Alianţei, a declarat, vineri, secretarul general Anders Fogh Rasmussen, mulţumind, totodată, Bucureştiului pentru sprijinul moral pe care i l-a acordat în cei 10 ani de mandat.

326 afișări
Imaginea articolului Rasmussen, la MAE: România este un partener de încredere al NATO

Rasmussen, la MAE: România este un partener de încredere al NATO (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vreau să mulţumesc României pentru sprijinul moral în cei 10 ani ca secretar general", a declarat Anders Fogh Rasmussen, la debutul întrevederii cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean. Secretarul general a precizat că îi face plăcere să viziteze din nou România şi Bucureştiul în contextul sărbătoririi a 10 ani de la aderarea României la NATO.

"În această perioadă România a fost un aliat puternic. Suntem foarte recunoscători pentru contribuţia voastră în cadrul Alianţei", a mai spus Rasmussen.

Acesta s-a referit şi la problemele provocate de Rusia în ultima perioadă.

La rândul său, ministrul de Externe i-a mulţumit oficialului NATO pentru sprijinul acordat României în toţi aceşti ani şi pentru "menţinerea coeziunii" Alianţei. Totodată, Titus Corlăţean a salutat "prezenţa românească puternică" din delegaţia lui Anders Fogh Rasmussen, care reprezintă şi ea "o contribuţie" a României la Alianţa Nord-Atlantică.

De asemenea, şeful diplomaţiei i-a spus secretarului general că România este "un partener de nădejde" al Alianţei. Din delegaţia cu care Rasmussen a venit la Bucureşti fac parte purtătorul de cuvânt Oana Lungescu, asistentul secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente Sorin Ducaru şi Mirela Maghiar, director adjunct de cabinet.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a întâlnit, vineri dimineaţă, la MApN, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Apărării, Mircea Duşă şi cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Oficialul NATO va fi primit, tot vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici