Răspunsul lui Cioloş la invitaţia de a se înscrie în PNL

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi, ca răspuns la invitaţia unui liberal de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu ştie ce va face.

3468 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Cioloş la invitaţia de a se înscrie în PNL

Răspunsul lui Cioloş la invitaţia de a se înscrie în PNL

''Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim-ministru în anumite condiţii, mi-am luat un angajament clar şi asta… nu ştiu, sunt pus să repet în fiecare lună lucrurile pe care le-am spus la început şi vreau să le mai spun încă o dată şi sper să fie pentru ultima dată: mi-am dat un cuvânt şi îmi ţin cuvântul respectiv – până la sfârşitul mandatului acestui guvern am spus că nu o să mă înscriu într-un partid politic, că nu o să-mi fac un partid poltic şi că nu o să candidez la alegerile parlamentare. Nu mă întrebaţi mai mult decât atât pentru că asta pot să vă spun - ceea ce pot să fac, ceea ce m-am angajat să fac'', a declarat Dacian Cioloş, întrebat dacă se va înscrie în PNL.

El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că se concentrează pe mandatul de premier.

''Nu vreau să fac nicio afirmaţie legat de ce se va întâmpla după aceea pentru că pur şi simplu nu ştiu. Dvs puteţi să înţelegeţi că sunt doar un om şi nu altceva şi că nu am proiecte ascunse, că nu am agendă ascunsă şi că eu în noiembrie m-am angajat la un anumit mandat pe care înţeleg să mi-l duc la bun sfârşit şi în mod onest şi atât cât mă ţin puterile?'', a adăugat şeful Executivului.

Blaga: Un singur coleg, Vela, i-a propus premierului să intre în PNL

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat marţi că doar unul din colegii săi, Marcel Vela, i-a propus premierului Dacian Cioloş să intre în partid şi că acesta a refuzat pentru că nu vrea să aibă "probleme de conştiinţă".

"Domnul (Marcel – n.r.) Vela a făcut această propunere, colegul nostru de la Caraş. Suntem un partid democratic, fiecare poate să spună ce are de gând să facă, iar premierul i-a spus <<eu nu intru în această campanie electorală, aşa înţeleg, nu vreau să am probleme de conştiinţă>> şi noi nu vrem să creăm probleme de conştiinţă domnului premier, deci lucrurile sunt clare, dar nu e un lucru rău", a declarat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici