Reacţia Armatei Române după noile atacuri ruseşti de pe Dunăre. Angel Tîlvăr: Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar, a condamnat noile atacuri ale ruşilor asupra portului Reni. Demnitarul a mai spus că atacul aerian asupra portului ucrainean de la Dunăre nu a generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional.

2248 afișări
Imaginea articolului Reacţia Armatei Române după noile atacuri ruseşti de pe Dunăre. Angel Tîlvăr: Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”

Reacţia Armatei Române după noile atacuri ruseşti de pe Dunăre. Angel Tîlvăr: Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”

„Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”, a transmis, pe Facebook, ministrul Angel Tîlvăr.

Demnitarul a mai anunţat că atacurile nu au pus în pericol malul românesc al Dunării.

„Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României. Ministerul Apărării Naţionale continuă, aşa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, şi a celor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naţionale şi aliate”, a precizat Ministrul Apărării.

Atacul cu drone de duminică a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Au fost lansate 25 de drone, iar sistemul de apărare aeriană a reuşit să doboare 25, au anunţat reprezentanţii Forţele Aeriene ucrainene prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

Este vorba despre drone Shahed, de fabricaţie iraniană. Atacul a ţinut peste trei ore, au mai anunţat ucrainenii. Dronele care nu au fost neutralizate au avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa şi au rănit doi civili, au precizat cei de la Forţele Aeriene ucrainene.

Ulterior, comandamentul militar din sudul Ucrainei a spus că a fost vizată „infrastructura civilă de pe Dunăre". Armata ucraineană a mai anunţat că în urma atacului a izbucnit un incendiu care a fost stins rapid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici