Reacţia lui Ciolacu după acuzaţiile Mariei Zaharova: Pe teritoriul Republicii Moldova există cetăţeni moldoveni de origine română

Limba moldovenească este o limbă inventată, iar pe teritoriul Republicii Moldova există cetăţeni moldoveni de origine română, care sunt majoritari, a declarat, vineri, premierul Marcel Ciolacu, în judeţul Caraş-Severin.

718 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Ciolacu după acuzaţiile Mariei Zaharova: Pe teritoriul Republicii Moldova există cetăţeni moldoveni de origine română

Premierul a fost întrebat de jurnalişti cu privire la afirmaţiile ministerului rus de externe, conform cărora declaraţiile lui cu privire la cetăţenii din Moldova ar fi provocatoare.

„Nu o să mint de dragul Rusiei, asta simt şi ăsta este adevărul. Nu mai există Limba moldovenească, Limba moldovenească a fost o invenţie a Rusiei şi, pe urmă, cu ajutorul celor care conduceau Ucraina şi Republica Moldova au impus o limbă inventată. În acest moment atât statul ucrainean şi Republica Moldova au zis foarte clar că nu există altă limbă decât Limba română”, a spus premierul.

Acesta a precizat că Rusia nu face altceva decât să incite.

„Pe teritoriul Republicii Moldova există cetăţeni moldoveni de origine română. În România, există cetăţeni români de etnie maghiară. Dânşii sunt minoritari în România, dar sunt cetăţeni români. Cetăţenii moldoveni de origine română sunt majoritari în Republica Moldova, ăsta e adevărul. Că vor să incite, asta fac de când există Federaţia Rusă şi noi ne ştim lecţia foarte bine”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Declaraţiile premierului român Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile republicii, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă, relatează agenţia oficială TASS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici