Reacţia lui Vosganian, după afirmaţia lui Iohannis privind anticipatele: S-ar putea să fie o capcană pentru Orban

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a afirmat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis i-ar putea întinde „o capcană” premierului Ludovic Orban, deoarece dacă acesta demisionează nu va putea rămâne prim-ministru interimar, aşa cum a anunţat şeful statului, deoarece nu îi permite Constituţia.

546 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Vosganian, după afirmaţia lui Iohannis privind anticipatele: S-ar putea să fie o capcană pentru Orban

Reacţia lui Vosganian, după afirmaţia lui Iohannis privind anticipatele: S-ar putea să fie o capcană pentru Orban

„Despre bizarerii, klingonieni şi romulani. Nu înţeleg sensul acestei declaraţii a lui Klaus Iohannis, pusă în legătură cu ideea demisiei prim-ministrului: „Orban e cea mai bună soluţie de premier, plin sau interimar”. S-ar putea să fie o capcană pentru Ludovic Orban, căci în situaţia în care demisionează, el nu poate fi prim-ministru interimar. Potrivit art. 106 coroborat cu art. 107.3 din Constituţie, un alt ministru devine prim-ministru interimar şi Orban părăseşte Guvernul”, a scris Varujan Vosganian, pe Facebook.

Deputatul ALDE precizează că şeful statului decurge la acest gest, deoarece nu poate fi promotorul unei moţiuni de cenzură din partea PSD, astfel că trebuie să îl convingă pe Ludovic Orban să demisioneze

„Înţeleg că preşedintele României este un promotor al alegerilor anticipate. Cum preşedintele nu poate fi promotor al unei moţiuni de cenzură din partea PSD, singurul mod în care el poate fi promotor, este să-l convingă pe Ludovic Orban să demisioneze şi după aceea să desemneze două personaje din Star Trek, un klingonian şi un romulan, la funcţia de prim-ministru, ca să fie sigur că Parlamentul îi respinge. Dar chiar şi în această situaţie, Orban nu mai poate fi interimar. Singurul mod în care actualul prim-ministru poate rămâne interimar este să fie demis prin moţiune de cenzură. Dar ideea că Iohannis devine promotor al unei moţiuni de cenzură a PSD este cel puţin bizară”, a subliniat Vosganian.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, Ludovic Orban este cea mai bună soluţie de premier, fie plin, fie interimar. Şeful statului a anunţat că va discuta, vineri la Cotroceni, cu prim-ministrul despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.

Şeful statului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă joi la Cotroceni, dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban şi dacă acesta ar accepta, în vederea declanşării alegerilor anticipate.

„Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea e nevoie de două încercări nereuşite pentur formarea unui nou Guvern. Tehnic şi demisia e o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea o discuţie cu premierul Ludovic Orban aici. Dl Orban îşi doreşte alegeri anticipate, aşa cum îmi doresc şi eu”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici