REACŢIA PSD după ce DNA a adus noi acuzaţii în dosarul privind OUG 13: Anchetarea abilitării Guvernului de a emite ordonanţe este "deplasată"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat, luni, că i se pare „oarecum firesc” faptul că DNA a trimis Dosarul privind OUG 13 la Parchet, el arătând că discuţia despre abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe trebuie clasată cât mai repede, întrucât anchetarea abilitării este deplasată.

1506 afișări
Imaginea articolului REACŢIA PSD după ce DNA a adus noi acuzaţii în dosarul privind  OUG 13: Anchetarea abilitării Guvernului de a emite ordonanţe este "deplasată"

REACŢIA PSD după ce DNA a adus noi acuzaţii în dosarul privind OUG 13: Anchetarea abilitării Guvernului de a emite ordonanţe este "deplasată" (Imagine: Bogdan Barghin/ Arhiva Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze faptul că DNA a transmis luni la Parchet Dosarul privind OUG 13, pentru continuarea cercetărilor, printre fapte fiind şi distrugerea de probe, Dobre a precizat: „PSD nu poate să facă o evaluare a a unei anchete în curs, aşa cum ştiţi foarte bine. Vom vedea care sunt probele sau care sunt detaliile pe care le oferă Justiţia din acest punct de vedere. Sigur, nu ştim care sunt lucrurile interne din ministerul Justiţiei. Deocamdată faptul că DNA a trimis acest dosar mi se pare un gest, să spunem, oarecum firesc”.

El a arătat că PSD are acelaşi punct de vedere în ceea ce priveşte OUG 13 ca şi CCR, respectiv acela că această ordonanţă a fost legală şi temeinică.

„Cred că lucrurile vor trebui lămurite cât mai repede pentru că această discuţie despre abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe trebuie clasată cât mai repede pentru că Guvernul trebuie să-şi continue activitatea cu motoarele la maxim”, a susţinut Dobre.

El a mai spus că distrugerea unor probe este la nivel de zvon în acest moment.

„Despre distrugerea unor probe, la Guvern, dacă această informaţie va fi confirmată de Justiţie, vom discuta. Deocamdată este doar un zvon, nu avem nicun fel de date despre acest lucru”, a spus Dobre.

Întrebat dacă în opinia PSD se anchetează abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe sau, de fapt, se anchetează modul în care a fost elaborată OUG 13, Dobre a spus: „Anchetarea acestei abilitări a Guvernului de a emite ordonanţe este deplasată atât timp cât avem o decizie clară a Curţii Constituţionale în acest sens”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici