Reacţii din Opoziţie la MCV | Barna: Suntem la marginea Europei. Moţiunea de cenzură, obligatorie/ Tomac: Guvernul, Dragnea şi Tăriceanu au primit astăzi o condamnare cu suspendare

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, după ce Comisia Europeană a prezentat raportul MCV în care critică justiţia din România, că ţara noastră riscă să iasă din Uniunea Europeană şi că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a devenit obligatorie.

1059 afișări
Imaginea articolului Reacţii din Opoziţie la MCV | Barna: Suntem la marginea Europei. Moţiunea de cenzură, obligatorie/ Tomac: Guvernul, Dragnea şi Tăriceanu au primit astăzi o condamnare cu suspendare

Lider din Opoziţie, despre raportul MCV: Suntem la marginea Europei. Moţiunea de cenzură a devenit obligatorie

„Avem şi rezoluţia de dimineaţă votată de Parlament cu 400 la 100, ca să spun aşa, avem şi raportul MCV. Acest Guvern, Liviu Dragnea, PSD, au reuşit să ducă România la marginea Europei. În momentul de faţă suntem evident şi explicit şi după Bulgaria, iar pasul următor este în afara Europei. Acest Guvern trebuie să plece şi cerem demisia acestui Guvern. USR este dispus şi probabil în zilele următoare vom discuta cu toată opoziţia să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei”, a afirmat Dan Barna, marţi la Parlament.

Preşedintele USR a susţinut că „Guvernul a umilit astăzi statul român”

„Suntem şi după Bulgaria, iar în spatele nostru nu mai este nimeni. Acest Guvern a transformat România, în an Centenar, în ruşinea Europei. Acest Guvern a umilit statul român astăzi (marţi-n.r)”, a completat Barna.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

„În ultimele 12 luni, România a luat anumite măsuri pentru implementarea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în ianuarie 2017. "Cu toate acestea, raportul de evaluare din ianuarie 2017 a fost permanent condiţionat de evitarea măsurilor negative care pot genera dubii asupra progreselor înregistrate în ultimii zece ani. Intrarea în vigoare a legilor justiţiei, presiunile asupra independenţei justiţiei în general, în special asupra Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şi alte măsuri care subminează combaterea corupţiei au generat regrese ori semne de întrebare privind ireversibilitatea progreselor (...)", se arată în raportul elaborat de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Tomac: Guvernul, Dragnea şi Tăriceanu au primit astăzi o condamnare cu suspendare din partea UE

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, că Guvernul şi majoritatea parlamentară condusă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au primit, prin adoptarea rezoluţiei PE şi raportului MCV al CE, o condamnare cu suspendare din partea oficialilor europeni.

„Guvernul Dăncilă şi majoritatea parlamentară condusă de Dragnea şi Tăriceanu primesc astăzi o condamnare cu suspendare din partea UE. Raportul adoptat de Parlamentul European cu privire la starea Justiţiei din România este validat de toate forţele politice reprezentate la nivel european – inclusiv PES”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

De asemenea, liderul PMP a susţinut că premierul Viorica Dăncilă trebuie să fie înlăturată printr-o moţiune de cenzură.

„Dacă Viorica Dăncilă nu demisionează astăzi, avem obligaţia să o trimitem acasă în secunda următoare printr-o moţiune de cenzură”, a completat Tomac.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

De asemenea, Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea PE privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici