Reacţii la decizia Curţii de Apel în cazul candidaturii lui Oprescu

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri seară, recursul formulat de Sorin Oprescu şi a dispus înscrierea candidaturii sale pentru Primăria Capitalei.

23 afișări
Imaginea articolului Reacţii la decizia Curţii de Apel în cazul candidaturii lui Oprescu

Reacţii la decizia Curţii de Apel în cazul candidaturii lui Oprescu (Imagine: Mediafax Foto)

Miron Mitrea: Decizia Curţii de Apel în cazul candidaturii lui Oprescu este, politic, una înţeleaptă

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii de Apel de a admite recursul lui Sorin Oprescu faţă de contestarea candidaturii sale este, din punct de vedere politic, una înţeleaptă.

Mitrea a afirmat că, strict juridic, nu poate aprecia dacă decizia Curţii de Apel de a admite recursul formulat de Sorin Oprescu la decizia Tribunalului Bucureşti de a menţine hotărârea BEM de respingere a candidaturii sale, întrucât, nefiind jurist, nu poate face aprecieri de această natură.

"Din punct de vedere politic, însă, este o decizie înţeleaptă", a declarat Mitrea.

Emil Boc: Deciziile instanţei se respectă fără comentarii indiferent despre cine este vorba

Preşedintele PDL, Emil Boc, consideră că deciziile instanţei trebuie respectate indiferent despre cine este vorba, inclusiv în ceea ce îl priveşte pe Sorin Oprescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am respectat întotdeauna deciziile instanţei. Aceste decizii se respectă fără comentarii indiferent despre cine este vorba. Oricum, Vasile Blaga şi PDL vor câştiga Primăria Capitalei. Victoria lui Blaga va cu atât mai preţioasă cu cât niciun candidat nu a fost stopat pentru a candida la Primăria Bucureşti", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele PDL Emil Boc.

Bogdan Olteanu: Oprescu are acum şansa pe care şi-a dorit-o, sper că îl vom bate la vot

Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Sorin Oprescu are, în urma decizei CAB, şansa pe care a dorit-o şi şi-a exprimat speranţa ca Ludovic Orban, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, să-l bată la vot pe Oprescu.

"Acum Sorin Oprescu are şansa pe care şi-a dorit-o, iar bucureştenii pot alege liber. Sper că îl vom bate pe Sorin Oprescu la vot. Nu mi-aş fi dorit ca Sorin Oprescu să piardă altfel decât în faţa alegătorilor", a spus Bogdan Olteanu.

Coordonatorul campaniei electorale a PNL a menţionat că de acum încolo îl va trata pe Oprescu ca pe un competitor, menţionând că sprijinul său şi al liberalilor va fi acordat candidatului PNL la Primăria Generală, Ludovic Orban.

"Oprescu a avut sprijinul meu moral în aceste zile, de acum încolo e un competitor şi îl voi privi ca atare. Tot sprijinul liberalilor va merge către Ludovic Orban", a conchis Olteanu.

Laszlo Borbely: Cele două sentinţe diferite în cazul Oprescu afectează credibilitatea unor instituţii

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat că problema candidaturii lui Sorin Oprescu nu afectează în niciun fel Uniunea, care nu are candidat la Primăria Bucureşti, dar că este grav că prin cele două sentinţe diferite de la o zi la alta se afectează credibilitatea unor instituţii.

"Nu mai ştim ce să spunem acum. Două instanţe decid diferit de la o zi la alta. Şi Curtea Constituţională ia decizii controversate în ultima perioadă şi cred că e grav că astfel se pune sub semnul întrebării credibilitatea unor instituţii care ar trebui să aibă credibilitate şi consecvenţă", a declarat, vineri, Borbely, adăugând că în România există reglementări legale clare privind numărul de semnături necesar pentru înscrierea într-o competiţie electorală.

Potrivit lui Borbely, candidatura lui Sorin Oprescu nu afectează în niciun fel Uniunea deoarece nu are candidat la Primăria Capitalei.

"Oprescu e altă problemă, nu ne afectează, pentru că nu avem candidat la Primăria Bucureşti. Ceea ce mi se pare grav este faptul că se pune sub semnul întrebării credibilitatea unor instituţii", a adăugat Borbely.

Theodor Stolojan: Nu înţeleg cum două instanţe pot da hotărâri diferite în privinţa candidaturii lui Oprescu

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu înţelege cum două instanţe de judecată au putut da hotărâri diferite în cazul candidaturii lui Sorin Oprescu şi şi-a exprimat speranţa că Vasile Blaga va câştiga din primul tur alegerile din Capitală.

"Cred că domnul Oprescu, acum, ar trebui să să bucure pentru această decizie şi să tragă o învăţătură de minte că detaliile sunt importante în orice proiect. Eu rămân la părerea că Vasile Blaga este cel mai bun candidat pentru Bucureşti şi sunt sigur că va câştiga competiţia", a declarat Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a ţinut să arate că "nu înţelege decizia luată de Curtea de Apel, după ce Tribunalul Bucureşti a dat cu o zi în umă un alt verdict în cazul candidaturii lui Sorin Oprescu".

"Mie îmi este foarte neclar cum o asemnenea cauză capătă două judecăţi diferite în două instanţe, când lucrurile erau foarte simple: nu s-a respectat legea. Există un formular aprobat prin hotărâre de guvern şi acesta trebuia completat. Atâta tot. Cum scrie în formular Nu înţeleg cum două instanţe pot da două hotărâri diferite", a arătat Stolojan.

Întrebat dacă este posibil ca această situaţie legată de respingerea candidaturii de către BEM să îi fi atras lui Sorin Oprescu un capital de imagine din partea bucureştenilor, fiind victimizat prin acest scandal, Theodor Stolojan a spus că are încredere că bucureştenii vor alege între un om cu experienţă, care a demonstrat că poate duce la capăt proiecte importante, cum este Vasile Blaga, şi ceilalţi candidaţi care "toţi au minusuri la acest capitol, la experienţă, seriozitate, ducerea până la capăt a proiectelor începute".

De asemenea, întrebat pe cine vede în turul doi de scrutin la Capitală, Stolojan a răspuns: "Eu sper ca Vasile Blaga să câştige din primul tur de scrutin".

Norica Nicolai (PNL): Candidatura lui Sorin Oprescu relansează competiţia electorală

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că prin admiterea candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei se relansează competiţia electorală şi a subliniat că vede "un tur doi categoric", Orban-Oprescu.

"Salut şi respect decizia, ca pe o decizie de principiu. Nimănui nu-i poate fi luat dreptul de a candida. Această candidatură relansează competiţia electorală. Văd un tur doi categoric, Orban-Oprescu, ceilalţi candidaţi în opinia mea neavând nicio şansă", a susţinut Norica Nicolai.

Ludovic Orban: Mă bucur că Oprescu e candidat, vreau să arăt că sunt mai bun decât Blaga, Diaconescu, Oprescu

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că se bucură că Sorin Oprescu este candidat, liberalul vrând să demonstreze că este mai bun decât Vasile Blaga, Cristian Diaconescu şi Sorin Oprescu.

"Mă bucur că s-a luat această decizie şi că Sorin Oprescu este candidat pentru Primăria Capitalei, pentru că vreau să demonstrez că pot să câştig Primăria Bucureştiului, dar şi că pot să demonstrez că sunt mai bun decât Blaga, Diaconescu şi Oprescu", a declarat Ludovic Orban.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a subliniat că a venit timpul ca politicienii implicaţi în această cursă electorală să lase deoparte telenovele şi să înceapă să vorbească despre Bucureşti.

"De acum încolo trebuie să începem să vorbim despre Bucureşti şi să nu mai urmărim telenovele cu Prigoană, telenovele cu cine e candidatul PSD şi altele, a sosit timpul să vorbim despre Bucureşti şi despre soluţiile pe care le avem pentru a pune Bucureştiul pe roate", a conchis Orban.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici