Reacţii USR-PLUS după intrarea lui Mihai Chirica în PNL. Cosette Chichirău: „Este o eroare monumentală”

Liviu Iolu, candidat al PLUS la Primăria Iaşului, şi Cosette Chichirău, candidat USR, spun că decizia liberalilor de a-l primi pe Mihai Chirica în PNL Iaşi reprezintă „unul dintre cele mai ruşionoase momente din istoria lungă a acestui partid”.

1472 afișări
Imaginea articolului Reacţii USR-PLUS după intrarea lui Mihai Chirica în PNL. Cosette Chichirău: „Este o eroare monumentală”

Candidaţii USR-PLUS, reacţie după intrarea lui Mihai Chirica în PNL

Prima reacţie din partea candidaţilor Alianţei USR PLUS la decizia prin care Mihai Chirica va candida la primăria oraşului Iaşi a fost cea a deputatului USR Cosette Chichirău, candidat la Primăria Iaşi.

„Chirica la PNL este o eroare monumentală din partea PNL. Vor fi, de fapt, doi candidaţi PSD în cursa pentru Primăria Iaşi: unul asumat de PSD, probabil Tudor Ciuhodaru, şi unul asumat de PNL, Mihai Chirica”, a anunţat sâmbătă seară Cosette Chichirău.

Potrivit acesteia PNL face o greşeală „catastrofală de frica USR PLUS” şi ratează „şansa de a fi o forţă reformatoare în România”.

„Ironia este că dacă ar exista o colaborare onestă între PNL şi Alianţa USR-PLUS, ambele ar avea de câştigat. Dar pentru PNL, este mult mai urgentă distrugerea USR-PLUS decât înlăturarea PSD, care nu-i deranjează cu nimic. Obiectivul în politică nu este să exişti ca partid, ci să exişti ca ţară. Ori PNL a demonstrat încă o dată că este prea miop şi egoist ca să înţeleagă un lucru atât de elementar despre politica mare”, a precizat deputatul.

Potrivit lui Chichirău, alianţa dintre Chirica şi PNL va aduce „şanse mărite” candidatului Alianţei USR PLUS.

Şi Liviu Iolu, candidatul PLUS a comentat decizia liberilor.

„Anunţul PNL prin care îl <adoptă> oficial pe primarul pesedist Mihai Chirica este unul dintre cele mai ruşinoase momente din istoria lungă a acestui partid. PNL arată că nu dă doi bani pe integritate şi onestitate şi e condus pe contrasensul bunului simţ, înghiţind orice broască râioasă care-i promite voturi”, a scris pe pagina sa de Facebook, Liviu Iolu.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iaşului. Fostul social-democrat a fost susţinut de 28 de membri, trei s-au abţinut şi doi au votat „împotrivă”. Pentru preşedinţia CJ Iaşi este susţinut ministrul Mediului, Costel Alexe.

După această decizie, preşedintele PNL Iaşi, Marius Bodea, a demisionat din partid, după 22 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici