REACŢIILE liderilor PSD după demisia lui Ponta: "Să facem alegeri anticipate". "O demisie bărbătească". "Noul premier, când cineva o să-i scrie răspunsul pe prompter lui Iohannis"

Reacţiile liderilor PSD după anunţul făcut miercuri de premierul Victor Ponta privind depunerea mandatului nu au întârziat să apară. Aceştia cataloghează gestul premierului drept unul de onoare şi vorbesc despre alegeri anticipate, dar şi despre numirea unui premier tot din PSD.

10712 afișări
Imaginea articolului REACŢIILE liderilor PSD după demisia lui Ponta: "Să facem alegeri anticipate". "O demisie bărbătească". "Noul premier, când cineva o să-i scrie răspunsul pe prompter lui Iohannis"

GUVERNUL A DEMISIONAT - REACŢIILE liderilor PSD: „Să facem alegeri anticipate”. „Ponta a înţeles că puteau escalada manifestările”

Şef PSD Maramureş: Demisia lui Ponta, gest de bărbăţie ce vine în concordanţă cu dorinţele poporului

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, consideră că demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier este un gest "de bărbăţie", care vine în concordanţă cu dorinţele poporului, exprimate nu doar în stradă, ci şi în mediul virtual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de PSD Maramureş şi semnat de preşedintele filialei judeţene, Gabriel Zetea, "demisia premierului Victor Ponta este un gest care vine în concordanţă cu sentimentele unei mari mase a populaţiei, cu dorinţele poporului, exprimate nu doar în stradă, ci şi în mediul virtual".

"Am asistat la un gest de bărbăţie din partea unui om politic care a înţeles să ducă bătălii politice cu oameni politici, însă nu cu românii. Atâta timp cât adevăraţii vinovaţi pentru tragediile din ultimele zile nu şi-au asumat responsabilitatea, Victor Ponta a ales să o facă din postura de reprezentant al Guvernului. Din nefericire, mulţi dintre politicieni nu au înţeles la timp că trebuie să îşi asume greşelile ca şi bărbaţi, să nu rămână indiferenţi la dorinţele celor care i-au ales", a arătat Zetea.

El a arătat că demisia Guvernului trebuie să fie urmată de o mare responsabilitate din partea partidelor, care au obligaţia de a asigura stabilitate în ţară.

"Trebuie să fie respectate procedurile parlamentare constituţionale, pentru a avea un Guvern legitim, care să poată asigura buna guvernare a României", a afirmat preşedintele PSD Maramureş.

Bănicioiu, după demisia Cabinetului Ponta: Rămân alături de răniţi până va sosi noul ministru

"Nu pot să spun decât că rămân în continuare, până va sosi noul ministru, voi fi alături de răniţi, îi voi vizita în fiecare zi în spitalele în care sunt internaţi. Îmi doresc ca activitatea să se desfăşoare la fel de bine ca şi până acum. Mulţumesc echipelor de medici pentru dăruirea totală din aceste zile grele", a spus Nicolae Bănicioiu, în timp ce se afla la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

Acesta a precizat că, în aceste zile, concentrarea maximă a resurselor este pentru salvarea vieţii unui număr cât mai mare de răniţi în incendiul din clubul Colectiv.

Nicolae Bănicioiu a făcut apel la echipele medicale să rămână unite şi în aceeaşi coordonare ca şi până acum.

Nechifor: Gestul lui Ponta, înscris în cartea de istorie ce îl va consacra drept cel mai bun premier

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că gestul făcut de premierul Victor Ponta va fi înscris în cartea de istorie ce îl va consacra drept cel mai bun premier de după 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Suceava a declarat corespondentului MEDIAFAX că premierul Victor Ponta a demonstrat înălţimea funcţiei pe care a îndeplinit-o cu responsabilitate.

"Gestul făcut astăzi de premierul Victor Ponta va fi înscris în cartea de istorie care îl va consacra ca cel mi bun prim-ministru de după 1989, iar demisia de onoare a demonstrat înălţimea funcţiei pe care a îndeplinit-o cu responsabilitate. Sper ca gestul său să fie bine înţeles şi România să meargă mai departe pe drumul bun început în 7 mai 2012”, a spus Nechifor.

Şeful PSD Mehedinţi: Viitorul prim-ministru trebuie să fie din rândurile PSD sau agreat de PSD

Şeful organizaţiei PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, consideră că viitorul premier care va fi desemnat după demisia lui Victor Ponta ar trebui să fie tot din rândul social-democraţilor, dar nu exclude posibilitatea ca acesta să provină şi de la altă formaţiune, dar care să fie agreată de PSD.

Preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, care deţine şi funcţia de preşedinţe al Consiliului Judeţean Mehedinţi, consideră că gestul de depunere a mandatului Guvernului a fost unul de onoare întrucât şi-a asumat răspunderea altor instituţii vinovate de producerea incendiului în Clubul Colectiv, în urma căruia 32 de persoane au murit, transmite corespondentulo MEDIAFAX.

"În primul rând, gestul făcut astăzi de premierul Victor Ponta este un gest de onoare şi în acelaşi timp este o asumare a unei răspunderi, care din punctul meu de vedere nu aparţine Guvernului, ci aparţine altor persoane şi particulare, şi altor instituţii la un nivel mai mic. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, premierul Victor Ponta va fi susţinut în continuare pe toată perioada, până la desemnarea unui premier", a declarat, miercuri, şeful PSD Mehedinţi.

Întrebat cu privire la desemnarea unui nou premier, Aladin Georgescu a arătat că acesta ar trebui să fie din rândurile Partidului Social Democrat sau unul agreat de PSD.

"Părerea mea personală este că ar trebui să fie un prim-ministru care să provină din PSD sau agreat de PSD", a mai spsu Aladin Georgescu.

Preşedinte executiv PSD Vaslui: Demisia lui Ponta a surprins pe toată lumea.Ce au dorit, au obţinut

Preşedintele executiv al PSD Vaslui, deputatul Adrian Solomon, susţine că demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier a surprins pe toată lumea şi că urmează ca numele noului prim-ministru să se afle "probabil când cineva o să-i scrie răspunsul pe prompter preşedintelui Iohannis”.

Deputatul Adrian Solomon a declarat că demisia premierului l-a surprins şi pe el şi a adăugat că, în felul acesta, cei care au ieşit la manifestaţii în stradă au obţinut ce au dorit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul social-democrat vasluian crede că numele viitorului premier îl vom afla de la preşedintele Klaus Iohannis, când "cineva îi va scrie răspunsul pe prompter".

"Demisia lui Ponta a surprins pe toată lumea. Ce au dorit, au obţinut. Noi suntem în Parlamentul României şi suntem la fel de uimiţi. Acum aşteptăm propunerea preşedintelui Iohannis să vedem dacă va vrea să mergem pe trendul de până acum sau se doresc alegeri anticipate. Probabil când cineva o să-i scrie răspunsul pe prompter preşedintelui Iohannis atunci o să aflăm şi numele celui ce va fi propus pentru funcţia de premier”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Vaslui a PSD, Adrian Solomon.

Pe de altă parte, prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, consideră că o soluţie ar fi alegerea unui guvern tehnocrat până la alegerile la termen de anul viitor.

"Sincer, m-a surprins şi pe mine demisia domnului Ponta. Însă, pe de altă parte, mă gândeam că, probabil, s-a săturat şi domnia sa de tot scandalul acesta din ultima perioadă. Să lăsăm şi pe alţii să vedem ce pot. Nu ştiu ce va fi pe mai departe. Poate se vor organiza alegeri anticipate sau există şi varianta ca preşedintele să numească un guvern tehnocrat care să gestioneze situaţia până la alegerile la termen de anul viitor”, a precizat prefectul Andrei Puică.

Lider PSD Alba: Viitorul premier trebuie să provină din arcul guvernamental

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, declară că Victor Ponta a demisionat pentru a opri manifestările din stradă care puteau lua o amploare deosebită, spunând, în acelaşi timp, că viitorul premier trebuie să provină din "arcul guvernamental".

Dîrzu a declarat corespondentului MEDIAFAX că, din punctul său de vedere, Victor Ponta şi-a dat "demisia de onoare" pentru a opri manifestările, care pot lua o amploare deosebită.

"Consider că domnul Victor Ponta şi-a dat o demisie de onoare, o demisie bărbătească, şi-a asumat (răspunderea - n.r.), deşi nu cred că este vina lui. Pentru a opri manifestările care pot lua o amploare deosebită şi-a dat demisia. Acum va trebui ca preşedintele României să nominalizeze o persoană pe care o va propune arcul guvernamental”, a spus Dîrzu.

Întrebat pe cine vede în locul lui Victor Ponta, liderul social-democrat din Alba a spus că răspunsul este dificil, întrucât sunt "multe persoane competente", dar trebuie să provină din "arcul guvernamental”.

"Trebuie să spunem că Ponta a fost, de fapt, îndepărtat pentru guvernarea foarte bună, iar viitorul premier va trebui să fie cel puţin la acelaşi nivel”, a afirmat liderul PSD Alba.

Liderul PSD Timişoara: Nu ştiu câte probleme rezolvă această demisie a premierului Ponta

Preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu, spune că premierul Victor Ponta, "blamat de opinia publică, a considerat un gest normal să îşi dea demisia", el întrebându-se, însă, câte probleme va rezolva această demisie.

Sebastian Răducanu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că demisia premierului reprezintă un gest de responsabilitate.

"Demisia premierului şi a Guvernului este un gest de responsabilitate şi de onoare. Primul-ministru a declarat că poate face faţă unei bătălii politice, dar nu se va lupta niciodată cu oamenii. Totuşi era în fruntea ţării, a Guvernului şi ca reprezentant al statului, blamat de opinia publică, a considerat un gest normal să îşi dea demisia", a declarat Sebastian Răducanu.

Liderul PSD Timişoara a adăugat că nu ştie însă câte probleme va rezolva această demisie.

"Nu ştiu câte probleme rezolvă această demisie, dar din punctul meu de vedere, Guvernul Ponta a fost unul dintre cele mai perfonamte guverne de după 1989 încoace", a conchis Sebastian Răducanu.

PSD Buzău: Demisia lui Ponta, act brav deşi nu e responsabil de indolenţa celor ce au cauzat tragedia

Şeful PSD Buzău, Marcel Ciolacu, afirmă că demisia lui Victor Ponta e "un act brav şi onorabil, chiar dacă nu este responsabil de indolenţa şi prostia" celor care au cauzat moartea ori vătămarea tinerilor de la Colectiv, adăugând: "Poate că nu este catastrofal dacă ne gândim la alegeri anticipate".

Liderul organizaţiei judeţene a PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că este "o perioadă foarte importantă în politica românească" şi chiar dacă Guvernul condus de Victor Ponta este "caracterizat de performanţă şi dezvoltare economică", aceste lucruri "nu mai contează într-un moment al decontului politic, pe un fond în primul rând emoţional, cauzat de o mare tragedie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ciolacu a adăugat că reacţia cetăţenilor care au cerut demisii în stradă este una "justificată".

"Toată lumea a aşteptat să se termine cu marii corupţi, însă realitatea ne-a demonstrat la ce nenorocire inimaginabilă poate duce mica corupţie. Reacţia cetăţenilor este una justificată, iar decontul se îndreaptă către cei ce sunt la guvernare, dat fiind şi saturaţia faţă de un Parlament supradimensionat (iarăşi trebuie să reamintesc legea propusă de majoritatea PDL, care a instituit acest Parlament imens). Avem o nouă lege electorală, e timpul să înjumătăţim numărul parlamentarilor. Demisia premierului Victor Ponta este un act brav şi onorabil, chiar dacă nu este responsabil de indolenţa şi prostia celor ce au cauzat direct sau indirect moartea şi vătămarea deosebit de gravă a atâtor tineri. Poate că nu este catastrofal dacă ne gândim la alegeri anticipate; până la urmă suntem singura ţară din sud-estul Europei unde acestea nu au avut loc până acum. Este un nou moment «zero» al societăţii noastre, iar alegerile anticipate ar reporni, de pe nou nivel, evoluţia democratică a României. PSD a înţeles nevoile profunde de schimbare şi e gata să propună României politica şi politicienii pe care lumea îi aşteaptă. Un restart politic - de asta are nevoie România, şi nu de o reîntoarcere la guvernul Boc-Udrea-Blaga!", susţine liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Arad: Premierul a înţeles că puteau escalada manifestările din stradă

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că gestul premierului de a-şi depune mandatul "este unul de onoare" şi că Victor Ponta "a înţeles că puteau escalada manifestările din stradă", el afirmând că viitorul Guvern trebuie format tot în jurul PSD.

Deputatul Dorel Căprar, preşedintele judeţean al PSD Arad, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că depunerea mandatului de către premierul Victor Ponta "este un gest de onoare".

"Victor Ponta a înţeles că puteau escalada manifestările din stradă. Aşa cum a declarat, el luptă cu adversarii politici, nu cu oamenii", a adăugat Căprar.

Referitor la stabilirea viitorului Guvern, deputatul consideră că acesta trebuie format tot în jurul PSD.

"Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să accepte un premier al majorităţii parlamentare actuale, formate în jurul PSD", a spus Căprar.

Liderul PSD Cluj: Viaţa politică şi administrativă trebuie restartată, să facem alegeri anticipate

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, consideră că demisia lui Victor Ponta reprezintă un act de demnitate şi curaj şi crede că ar trebui să aibă loc "un restart" al vieţii politice şi administrative, proces care presupune alegeri anticipate.

Remus Lăpuşan a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că alegerile anticipate ar trebui să aibă loc pentru administraţiile locale, pentru Parlament şi preşedintele României.

"Demisia lui Victor Ponta a fost un gest de demnitate şi curaj şi cred că, dacă s-a ajuns aici, atunci este momentul unui restart de la zero în viaţa politică şi administrativă. Să stabilim principii şi valori pentru a continua mai departe, împreună cu societatea civilă. Cred că ne putem gândi la alegeri anticipate pentru primării, consilii judeţene, Parlament şi preşedintele României, dar şi la modificarea Constituţiei. Anarhia nu este o soluţie", a spus Lăpuşan.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă şi a adăugat că este nevoie de soluţii raţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici