Rectificarea bugetară anunţată ca fiind "pozitivă" este de fapt pe minus. De unde a luat bani Guvernul

Datele din proiectul de lege privind rectificarea bugetară anunţată „pozitivă”, publicate cu întârziere pe site-ul Ministerului Finanţelor, arată în realitate un minus la venituri şi o creştere a deficitului.

2881 afișări
Imaginea articolului Rectificarea bugetară anunţată ca fiind "pozitivă" este de fapt pe minus. De unde a luat bani Guvernul

Rectificarea bugetară anuncată ca fiind "pozitivă" este de fapt pe minus. De unde a luat bani Guvernul

PROIECTUL DE RECTIFICARE AICI 

ANEXA AICI 

NOTA DE FUNDAMENTARE AICI 

Potrivit proiectului de act normativ „bugetul de stat pe anul 2017 se diminuează la venituri cu suma de 1.326,5 milioane lei, la cheltuieli se diminuează cu suma de 347,7 milioane lei, iar deficitul se majorează cu suma de 978,8 milioane lei”.

Actul normativ relevă o estimare negativă în privinţa veniturilor fiscale ale statului, de nu mai puţin de 2,9 miliarde de lei. Scăderea este de 1,78 de miliarde de lei în cazul impozitului pe profit al agenţilor economici, în vreme ce de la bănci se aşteaptă un plus de 284 de milioane de lei.

Şi veniturile estimate din TVA sunt cu minus, statul aşteptându-se la încasări mai mici cu 1,2 miliarde de lei.

Finanţele se aşteaptă să încaseze 587 de milioane în plus din accize, alte 2 miliarde la capitolul venituri nefiscale, 74 de milioane din impozitul pe salarii şi 304 din cel pe dividende. 
 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici