Regele Mihai: România are nevoie de o Constituţie care să dea un rol limpede instituţiilor statului

Regele Mihai I susţine că rostul României, în momentele viitoare de criză economică, va depinde de comportamentul celor care îi reprezintă interesele, iar ţara noastră are nevoie "să-şi dăltuiască o Constituţie care să dea un rol limpede, neechivoc şi complementar instituţiilor statului".

48 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai: România are nevoie de o Constituţie care să dea un rol limpede instituţiilor statului

Regele Mihai: România are nevoie de o Constituţie care să dea un rol limpede instituţiilor statului (Imagine: Mediafax Foto)

În mesajul Regelui Mihai I cu ocazia Anului Nou adresat românilor, Majestatea SA arată că dezechilibrele economice vor afecta democraţiile lumii, iar România nevindecată deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal şi respectabil fără instituţii solide, viitorul ţării fiind în mâna instituţiilor, nu a oamenilor care le servesc.

Regele subliniază faptul că ţara noastră a încheiat cel de-al doilea an ca membru al Uniunii Europene.

"Apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană lucrează în favoarea democraţiei, libertăţii şi stabilităţii. Nu este, însă, de ajuns. Viaţa politică şi alegerile anului 2008 arată cât de importantă este lucrarea neîntreruptă a societăţii, a oamenilor, pentru a menţine şi a întări instituţiile democraţiei şi libertăţii. Sunt încredinţat că înţelepciunea şi voinţa românilor vor aduce echilibrul de care ducem lipsă. Vine o vreme de încercări pentru lumea liberă. Dezechilibre economice vor afecta democraţiile lumii. România, nevindecată deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal şi respectabil fără instituţii solide, predictibile şi servite cu loialitate. Viitorul României este în mâna instituţiilor, nu a oamenilor care le servesc", afirmă Regele.

În anul care începe, Majestatea Sa susţine că "va conta fiecare gest românesc, pe arena politică şi economică mondială".

"Etica instituţională nu este opţională. Rostul României, în momentele viitoare de criză economică, va depinde de comportamentul celor care îi reprezintă interesele. Sistemul instituţional respectabil este cheia stabilităţii ţării. Pentru aceasta, România are nevoie să-şi dăltuiască o Constituţie care să dea un rol limpede, neechivoc şi complementar instituţiilor statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru tradiţiile noastre. Este singura soluţie pentru salvarea democraţiei şi a demnităţii noastre. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", afirmă Regele Mihai în mesajul către români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici