Relu Fenechiu: Vizez un post de ministru, o să vedem care

Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, marţi, că vizează un post de ministru, precizând că se vor întruni toate forurile USL şi vor lua o decizie cu privire la o viitoare colaborare cu UDMR.

170 afișări
Imaginea articolului Relu Fenechiu: Vizez un post de ministru, o să vedem care

Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Visez un post de ministru. O să vedem care", a spus Relu Fenechiu la instanţa supremă, care judecă dosarul "Transformatorul", în care deputatul PNL a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Întrebat despre o posibilă colaborare a USL cu UDMR, Relu Fenechiu a răspuns: "Ne vom întruni în toate forurile USL şi vom lua o decizie cu privire la viitoarele colaborări".

Întrebat cum comentează afirmaţia preşedintelui potrivit căreia nu acceptă miniştri cu dosare penale, Relu Fenechiu a spus că "dosar penal înseamnă că cineva îţi face o reclamaţie şi că un procuror dă curs acelei reclamaţii".

"Dacă acel procuror mai are şi interesul de a face ceva rău, imediat oricine poate avea dosar penal. Eu consider că până în momentul în care nu există o hotărâre judecătorească definitivă, orice cetăţean poate fi considerat nevinovat. Traian Băsescu este singurul din Europa ales cu trei dosare penale pe rol. Deci chiar este ultimul om din ţara asta care ar trebui să vorbească", a adăugat Relu Fenechiu.

Liberalul Relu Fenechiu a câştigat un nou mandat de parlamentar în judeţul Iaşi, în colegiul Tomeşti.

Liderul PNL, Crin Antonescu, declara, în 23 noiembrie, că îi va propune pe Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian ca miniştri în viitorul Cabinet Ponta, în cazul în care Uniunea se va afla la guvernare după alegerile din 9 decembrie.

Într-un discurs ţinut atunci la Iaşi în faţa primarilor şi liderilor de organizaţii PSD şi PNL din judeţ, Crin Antonescu i s-a adresat lui Fenechiu spunându-i "domnule ministru".

Antonescu afirma că "sută la sută Fenechiu va fi ministru", adăugând că, "în proporţie de 99 la sută", şi Varujan Vosganian se va regăsi în viitorul Guvern Ponta.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna iunie, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi.

Relu Fenechiu este acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

În acest dosar, alături de Fenechiu sunt judecaţi fratele acestuia, Lucian Fenechiu, acţionar sau administrator la aceleaşi firme, şi Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la SC Euro Plus SRL Iaşi şi acţionar al SC Gene Grup SA, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici