Remarca USR, după refuzul lui Iohannis de a o nominaliza pe Olguţa Vasilescu: Nu poţi veni la nesfârşit cu aceeaşi propunere

Deputatul USR Stelia Ion a declarat, joi, la Parlament, după ce preşedintele Iohannis a anunţat că refuză, din nou, numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că este atributul şefului statului să refuze şi că PSD nu poate veni la nesfârşit cu aceeaşi propunere.

1366 afișări
Imaginea articolului Remarca USR, după refuzul lui Iohannis de a o nominaliza pe Olguţa Vasilescu: Nu poţi veni la nesfârşit cu aceeaşi propunere

Remarca USR, după refuzul lui Iohannis de a o nominaliza pe Olguţa Vasilescu: Nu poţi veni la nesfârşit cu aceeaşi propunere

„Mie mi se pare foarte clar că este atributul preşedintelui să refuze şi că nu poţi veni la nesfârşit cu aceeaşi propunere care ţi-a fost refuzată o dată. Nu este decât un artificiu şi o forţare a PSD-ului, aşa cum s-a obişnuit să facă. Repetă procedurile, până când le iese. Iată că acum nu le iese. Vom vedea dacă mai departe CCR va gira această ambiţie a PSD”, a declarat, joi la Parlament, deputatul USR Stelian Ion.

Despre OUG pentru impunerea unor termene şefului statului de aplicarea a deciziilor CCR, avută în vedere de PSD, deputatul USR a spus că este o adăugare la Constituţie.

„Din punctul meu de vedere, cred că este o adăugare la Constituţie. În Constituţie nu se stabileşte aşa ceva, se vorbeşte de acele proceduri, dar nu se stabiliesc asemenea termene. Dacă această Constituţie nu conţine anumite termene, cred că nu e consituţional să adaugi la acea procedură”, a explicat Stelian Ion.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Guvernul urmează să sesizeze la CCR un conflict constituţional între Executiv şi Preşedinţie din cauza refuzului şefului statului, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Florin Iordache a declarat, luni la un post TV, că o variantă în lucru pentru OUG, care va introduce termene de aplicare a deciziilor CCR de către preşedintele Klaus Iohannis, este o perioadă de 3-5 zile pentru revocarea miniştrilor şi 5-7 zile pentru numirea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici