Remus Borza va fi exclus din ALDE după ce a votat împotriva moţiunii de cenzură

Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat miercuri că va propune structurii statutare a formaţiunii excluderea lui Remus Borza, după ce acesta a votat împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE.

1924 afișări
Imaginea articolului Remus Borza va fi exclus din ALDE după ce a votat împotriva moţiunii de cenzură

Deputatul ALDE Remus Borza a anunţat că a votat împotriva moţiunii de cenzură

"Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că, dacă ar fi fost posibil, ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partidul pe care îl conduce.

"N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE".

Anterior, deputatul ALDE Remus Borza a anunţat că a votat împotriva moţiunii de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu, el menţionând că a discutat anterior cu Victor Ponta şi că, după acest gest, se aşteaptă să fie exclus din ALDE.

"Fiecare vot este al parlamentarului, nu ar trebui să fie viciat, deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României şi trebuie să avem propria noastră judecată şi evaluare", a spus Borza.

Întrebat dacă pleacă din ALDE, Borza a spus: "E posibil, din perspectiva acestui vot, să devin eu indezirabil faţă de ALDE, incomod eram oricum faţă de partid, şi risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi avea eu o opţiune să merg în altă parte".

Întrebat dacă a fost contactat de "tabăra Grindeanu-Ponta", înainte de vot, Borza a spus: "Evident, am avut discuţii ieri cu Victor Ponta. După cum ştiţi, a fost colegul meu, ne ştim din 1991, am fost colegi de facultate. (...) Nu am cerut şi nu mi-a oferit nimic".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici