REPER Bucureşti îl reclamă pe George Simion la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Conducerea REPER Bucureşti îl reclamă pe deputatul George Simion (AUR) la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru mesajele homofobe emise în spaţiul public

571 afișări
Imaginea articolului REPER Bucureşti îl reclamă pe George Simion la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

REPER Bucureşti îl reclamă pe George Simion la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Cătălin Teniţă, deputat şi copreşedinte al filialei Bucureşti a Partidului REPER, Anca Velicu, copreşedintă, şi o serie de membri au înaintat o petiţie Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva deputatului George Simion, preşedinte al partidului AUR, pentru mesajele sale instigatoare la ură promovate pe pagina sa publică de Facebook care vizează persoanele din comunitatea LGBTQIA+.

„George Simion ne spune că unii români sunt buni, în timp ce alţii sunt răi şi atrag pedeapsa divină. De-a lungul istoriei, acest tip de <împărţeală> a dus la demonizarea unei categorii întregi de cetăţeni, lucru care a determinat inclusiv crime motivate de ură, pogromuri şi comportamente cu caracter genocidar. Nu putem tolera umilirea unei categorii de cetăţeni şi proliferarea unui limbaj care îi transformă pe aceştia în români de mâna a doua. Drepturile omului sunt universale şi indivizibile, iar fiecare dintre noi are responsabilitatea de a le proteja şi de a combate discriminarea şi ura socială. Este timpul ca societatea românească să ia o poziţie fermă împotriva intoleranţei şi discursului instigator la ură şi discriminare, precum şi împotriva ironizării degradante şi dezumanizante la adresa unei comunităţi, care este întotdeauna semn prevestitor al unor atacuri mai puternice,” a declarat Cătălin Teniţă.

„Mesajul publicat de George Simion pe pagina sa de Facebook în data de 18 iulie 2023, la ora 14:21, este însoţit de o imagine în care apare o persoană în vârstă, aparent profund religioasă. În imagine se poate citi un mesaj în mod evident homofob, ce sugerează că vremea caniculară ce afectează întreaga ţară este o pedeapsă divină, de la Dumnezeu, trimisă ca urmare a „păcatelor" comise de românii din comunitatea LGBTQIA+. Această asociere făcută de George Simion nu poate fi considerată doar o simplă glumă sau o simplă ironie, ci reprezintă o formă gravă de discriminare şi de instigare la ură împotriva unei comunităţi întregi de cetăţeni români, contribuind direct la propagarea unor stereotipuri şi prejudecăţi de valoare faţă de persoanele care fac parte din comunitatea LGBTQIA+ şi chiar la instigarea unor atitudini ostile faţă de aceştia. Astfel de mesaje homofobe şi discriminatorii, venite din partea unor figuri publice influente, nu doar că aduc atingere demnităţii şi drepturilor cetăţenilor din comunitatea LGBT, dar contribuie şi la alimentarea unei atmosfere de ostilitate şi de respingere. Într-o societate democratică, toţi cetăţenii ar trebui să beneficieze de respect şi să fie trataţi la fel, indiferent de orientarea lor sexuală”, transmite REPER.

Petiţia îşi propune să tragă un semnal de alarmă şi totodată să combată modul în care deputatul George Simion şi-a folosit platforma publică de politician pentru „a promova un discurs discriminatoriu şi instigator la ură, atribuind unei categorii de oameni vina pentru nişte fenomene naturale dăunătoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici