Replica lui Orban, întrebat dacă se teme că nu îl mai propune Iohannis premier

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu are nici cea mai mică emoţie că preşedintele Klaus Iohannis nu l-ar mai numi premier, în contextul alegerilor anticipate. Liderul PNL a adăugat că are o relaţie „extrem de veche” cu şeful statului, un parteneriat pentru binele şi interesele României.

1667 afișări
Imaginea articolului Replica lui Orban, întrebat dacă se teme că nu îl mai propune Iohannis premier

Sursă foto: Profimedia

„Cum să mă tem? Între preşedintele României şi mine este o relaţie extrem de veche. Un parteneriat solid bazat pe servirea comună a binelui public şi al intereselor României. Nu am nici cea mai mică emoţie în privinţa asta. Şi aici sunt tot speculaţii care probabil se fac fără niciun fel de fundament”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă, la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti dacă se teme că Iohannis nu îl va mai propune premier.

Chestionat în continuare dacă Rareş Bogdan ar face faţă funcţie de premier, Ludovic Orban a explicat că cel care candidează pentru şefia Executivului este stabilit de Consiliul Naţional al partidului.

„Candidatul PNL la funcţia de premier este desemnat de Consiliul Naţional care m-a desemnat pe mine ca şi candidat. Eu sunt prim-ministru şi candidat de prim-ministru şi ajunge în funcţia de premier preşedintele partidului care câştigă alegerile. Obiectivul nostru este ca PNL să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să formeze Guvernul pe 4 ani de zile, cu o majoritate parlamentară solidă”, a conchis Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, Ludovic Orban este cea mai bună soluţie de premier, fie plin, fie interimar. Şeful statului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă joi la Cotroceni, dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban şi dacă acesta ar accepta, în vederea declanşării alegerilor anticipate.

Întrebat dacă i-ar putea oferi garanţii lui Ludovic Orban că tot el ar fi numit premier, după alegerile anticipate, Klaus Iohannis a răspuns: „O întrebare un pic ciudată, mi se pare. Nu ştiu de ce mă întrebaţi dumneavoastră dacă pot să ofer garanţii cuiva, însă pot să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca şi premier. În continuare, şi asta v-am spus-o şi în informalele noastre, eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”.

Orban: Din partea PNL nu poate candida la Primăria Capitalei decât un membru al PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample şi în urma unei testări a potenţialilor membri eligibili pentru poziţie.

„Desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va face în baza unei cercetări sociologice ample pe care o vom face în Bucureşti, prin testarea potenţialilor candidaţi ai PNL. Va fi desemnat candidat la Primăria Capitalei acel candidat care are cea mai mare şansă să câştige alegerile”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban.

Întrebat dacă este exclusă varianta ca Nicuşor Dan să fie susţinut ca independent, premierul României a precizat că Partidul Naţional Liberal va avea candidat propriu: „Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”.

Nicuşor Dan este candidat independent susţinut de USR Bucureşti la Primăria Capitalei.

De asemenea, şi Gabriela Firea a anunţat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici