REPORTAJ: Victoria lui Iohannis, întâmpinată cu bucurie frenetică la sediul PDL

Victoria din turul al doilea al prezidenţialelor a lui Klaus Iohannis a fost întâmpinată, la sediul central al PDL, cu bucurie frenetică, duminică seară, de la ora 21:00, când zarurile de la urne fuseseseră deja aruncate iar primele estimări îl dădeau pe primarul Sibiului drept următorul şef de stat român.

2482 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Victoria lui Iohannis, întâmpinată cu bucurie frenetică la sediul PDL

REPORTAJ: Victoria lui Iohannis, întâmpinată cu bucurie frenetică la sediul PDL (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

"Batem la 53%", spunea Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte ACL, cu siguranţă în glas, în timp ce colegul său de alianţă, Ludovic Orban, se deplasa agitat, cu telefonul la ureche, între sediul central al PDL şi cel al PDL Bucureşti, pentru a-şi pregăti o conferinţă de presă.

Momentul de maximă bucurie la sediul PDL a fost cel în care, la destul de mult timp după exit-poll-uri, Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea. Cei prezenţi la sediul PDL au urmărit declaraţia premierului la televizor, iar când acesta a spus că l-a felicitat pe Iohannis pentru victorie, unii dintre ei au început să ţipe de bucurie.

Printre fericiţii care şi-au exprimat liber emoţiile, cu chiote de bucurie, a fost europarlamentarul PDL Traian Ungureanu. Un alt democrat-liberal a strigat: "I-am învins". "Ponta o să demisioneze, pentru că ţara nu-l vrea", plusa un altul.

În acelaşi timp, democrat-liberalii nu-şi puteau masca uimirea faţă de manifestările din stradă ale oamenilor, transmise în direct de televiziuni.

La ora 01:00 Vasile Blaga, pătruns de moment, a anunţat, marţial, că preşedintele României se numeşte, oficial, Klaus Iohannis, chiar dacă toţi cei care ar mai fi de numărat ar fi votat invers.

Blaga a ţinut să sublinieze, cu o maliţiozitate subtilă, că dreapta a câştigat "în sfârşit", după mulţi ani, Bucureştiul. El a nu a vrut să vorbească despre majoritate şi despre preluarea guvernării, preferând să rămână în bucuria serii şi precizând că aceste subiecte vor fi abordate de luni încolo.

După plecare lui Blaga, au rămas întrebările legate ce va urma şi zvonurile că ACL n-ar vrea la guvernare. De asemenea, la sediul PDL a rămas şi un grup de militanţi care cânta voios, într-unul din birouri, imnul României, la ceas de dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici